Джон Вільям Касільєр

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Касільєр Джон Вільям

Народження 25 червня 1811(1811-06-25)[1][2][3]
Нью-Йорк, Нью-Йорк, США[4]
Смерть 17 серпня 1893(1893-08-17)[1][2][3] (82 роки)
  Саратоґа-Спрінгс, Саратоґа, Нью-Йорк, США
Поховання Грін-Вудський цвинтар
Країна США
Жанр пейзаж
Діяльність художник, фотограф
Напрямок Школа річки Гудзон
Роботи в колекції Національна галерея мистецтв, Музей мистецтва Метрополітен[5], Художній музей Джорджіїd, Бостонський музей образотворчих мистецтв, Бруклінський музей, Галерея мистецтв Коркоран, Гай (музей мистецтва), Michele & Donald D'Amour Museum of Fine Artsd, Музей мистецтв Цинциннаті, Нью-Йоркське історичне товариствоd, Нью Бритн музей американського мистецтва і Print Collectiond[6]

CMNS: Джон Вільям Касільєр у Вікісховищі

Джон Вільям Касільєр (англ. John William Casilear; 25 червня 1811 — 17 серпня 1893) — американський гравер і художник-пейзажист, учасник Школи річки Гудзон.

Біографія[ред. | ред. код]

Народився 25 червня 1811 року в Нью-Йорку.

Спочатку навчався у відомого нью-йоркського гравера Пітера Маверика (англ. Peter Maverick) в 1820-х роках. Потім навчався у Ашера Дюрана, після чого став працювати самостійно. Вони стали друзями і довгий час працювали в Нью-Йорку. До середини 1830-х років Дюран став цікавитися пейзажним живописом завдяки своїй дружбі з Томасом Коулом і звернув увагу до неї Джона Касільєра.

До 1840 року Касільєр сформувався як художник. Здійснив подорож до Європи разом з Дюраном Ашером, Джоном Кенсеттом і Томасом Росситером, де відвідував музеї, створив деякі ескізи, з'явився інтерес до живопису. Поряд з пейзажним живописом займався гравіюванням, але до середини 1850-х років повністю припинив свою кар'єру гравіювальника і переключився на живопис.

Джон Вільям Касільєр був асоційованим членом Національної академії дизайну з 1833 року, дійсним членом — з 1851 року; тут виставляв свої роботи протягом більше п'ятдесяти років.

Мав власну студію в Нью-Йорку. У 1867 році в місті Tamworth, штат Нью-Гемпшир, одружився з Хелен Ховард (англ. Helen M.Howard). У них був син Джон Касільєр (англ. John W. Casilear, 1868—1937).

Помер у місті Саратога-Спрінгс, штат Нью-Йорк 17 серпня 1893 року. Похований на Бруклінському кладовищі Грін-Вуд.

Праця[ред. | ред. код]

В даний час його роботи знаходяться в колекціях музею Метрополітен-музею (Нью-Йорк), Національної галереї мистецтв (Вашингтон), в маєтку Ringwood Manor, штат Нью-Джерсі.

Посилання[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]