Джури (серія книг)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
«Джури»
Автор Володимир Рутківський
Ілюстрації Максим Паленко
Мова українська
Тема українське козацтво і Запорозька Січ
Жанр історичний роман, дитячий романd і повість[d]
Місце Київ
Видавництво А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА
Видано 27 червня 2007
Сторінок 432

«Джури» — історична тетралогія для дітей українського письменника Володимира Рутківського про добу перших козаків, за яку автор отримав Шевченківську премію 2012 року.

Книги серії[ред. | ред. код]

Синопсис[ред. | ред. код]

Імена Северина Наливайка, Богдана Хмельницького, Івана Мазепи відомі. А ким були найперші козаки? Звідкіля вони взялися? На ці запитання дає відповідь новий гостросюжетний історичний роман Володимира Рутківського — сучасного українського дитячого письменника. Грицикові дивовижні герої та розумні ідеї, малий волхв Санько, що подорожував разом з Грициком, юний богатир Демко Дурна Сила, який не боявся нікого та нічого, крім діда Кібчика, його мама-велетка, що в бою була на рівні з козаками, невловимий козак Швайка зі своїм вірним вовком Барвінком, що кожного разу повертався до села з новим досягненням, і їхні численні друзі з честю виходять із найскладніших ситуацій. А небезпека чигає на кожному кроці, а, надто, коли ти зважився підняти шаблю на могутню татарську орду, а за твоєю спиною — майже нікого…

Ілюстратор серії — Максим Паленко.

Список книг[ред. | ред. код]

Екранізації[ред. | ред. код]

У 2016 році за романом «Джури козака Швайки» заплановано створити однойменний фільм. Сценарій було написано Ірен Роздобудько за участю Володимира Рутківського. Права на екранізацію твору придбала компанія «Стар Медія». Виробництвом фільму займаються продюсери Галина Храпко та Влад Ряшин, режисер-постановник — Анатолій Григор'єв, оператор — Олександр Кришталович.

Історично-пригодницький «екшн» патріотичного направлення, з елементами містики та детективу, зніматимуть в описаних твором місцевостях — селі Витачів, на Побужжі, в «Бузькому Гарді», Миколаївському, Карпатському, Нижньосульському національних природніх парках[1].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Star Media працює над новим історично-пригодницьким фільмом. https://detector.media/. Архів оригіналу за 2 червня 2019. Процитовано 3 листопада 2020.

Посилання[ред. | ред. код]