Дзвоноливарний завод Анісімова

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Дзвоноливарний завод Анісімова
Тип організація
Галузь металургія
Штаб-квартира Воронеж
kampan.ru
Мапа
CMNS: Дзвоноливарний завод Анісімова у Вікісховищі

Дзвоноливарний завод Анісімова — дзвоноливарний завод у Воронежі.

Історія[ред. | ред. код]

Дзвоноливарне виробництво у Воронежі розпочали брати Самофалови. Але їх заводи зупинилися після Жовтневої революції. Дзвоноливарний завод Анісімова (фірма «Віра») заснований Валерієм Миколайовичем Анісімовим у 1989 році в селищі Шилово[1].

Продукція[ред. | ред. код]

Підприємство виготовляє церковні дзвони (зокрема, суперважкі, вагою понад 100 тонн) з повним технологічним циклом[1]: від початку проектування до виливки. Акустична лабораторія заводу дозволяє проводити акустичні дослідження за допомогою математичного моделювання частот дзвону. На підприємстві працює понад 60 людей.

На підприємстві відлиті копії 18 старовинних дзвонів Данилова монастиря, які доставлені до Гарвардського університету, а справжні дзвони повернули зі США 17 березня 2009 року до Свято-Данилового монастиря[2].

У жовтні 2020 року куранти на Спаській вежі Московського Кремля тимчасово призупинили для оснащення дзвіниці дванадцятьма новими дзвонами, відлитими на заводі Анісімова.

Також на підприємстві виливали дзвони для Храму Воскресіння Христового, розташованому в парку Патріот в Одинцовському районі Московської області.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б О колокололитейном заводе. Архів оригіналу за 29 травня 2013.
  2. В Свято-Даниловом монастыре впервые за 80 лет зазвонили возвращённые из США колокола (рос.). Архів оригіналу за 29 червня 2011. {{cite web}}: Cite має пустий невідомий параметр: |description= (довідка)

Посилання[ред. | ред. код]