Дмітрієв Михайло Миколайович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Дмітрієв Михайло Миколайович
 
Народження: 1867
Смерть: не раніше 1912
Країна: Російська імперія
Освіта: Катеринославська духовна семінарія

CMNS: Медіафайли у Вікісховищі

Михайло Миколайович Дмитрієв (1867(1867) — після 1912) — священник, член III Державної думи від Катеринославської губернії.

Біографія[ред. | ред. код]

Грек за походженням.

У 1888 році після закінчення Катеринославської духовної семінарії, був учителем музики в Маріупольському духовному училищі.

Маріупольське духовне училище

У 1893 році призначений священиком соборної церкви Верхньодніпровська, де одночасно був законовчителем жіночої гімназії, головою повітового відділення єпархіальної ради училищ, членом повітової ради училищ, голосним повітового земства і міської думи, духовним слідчим і благочинним 1-го округу Верхньодніпровського повіту.

У 1907 обраний членом III Державної думи від 2-го з'їзду міських виборців Катеринославської губернії. Входив до фракції помірно-правих, з 3-ї сесії — до фракції октябристів. Був членом комісії з народної освіти.

За спогадами М. В. Родзянка, після закінчення повноважень Державної думи священник Дмитрієв, за те що входив до партії октябристів, зазнав переслідувань з боку катеринославського архієпископа Агапіта: останній позбавив його місця й усунув від викладання в гімназії, внаслідок чого священик залишився на утриманні своїх колишніх парафіян. Восени 1912 року Родзянко клопотав перед імператором про відновлення Дмитрієва у всіх правах, що й було зроблено. Подальша доля невідома.

Джерела[ред. | ред. код]