Дністровець (футзальний клуб)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Дністровець
Повна назва Міні-футбольний клуб
«Дністровець»
(Білгород-Дністровський)
Засновано 1990
Розформовано 1992
Населений пункт Білгород-Дністровський,
Україна Україна
Стадіон Зала СК ДДАУ,
Білгород-Дністровський
Вміщує 500
Ліга Чемпіонат УРСР
з міні-футболу
Домашня
Виїзна

Дністровець  — український футзальний клуб з міста Білгород-Дністровський Одеської області. У 1990 році виступав у чемпіонаті УРСР.

Історія[ред. | ред. код]

Футзальний клуб «Дністровець» заснований 1990 року в місті Білгород-Дністровський.

1990 року проходить перший чемпіонат УРСР з міні-футболу, в якому бере участь п'ять команд, включаючи «Дністровець». Переможцем за явною перевагою стає дніпропетровський «Механізатор», «Дністровець» же не входить навіть у трійку[1][2].

З 31 січня до 3 лютого 1991 року у спорткомплексі «Ювілейний» у Жовтих Водах проходить зональний турнір у рамках II всесоюзного турніру «Молодь України». Загалом у Жовтих Водах грало дев'ять команд, включаючи «Дністровець». На попередньому етапі дністровська команда потрапила до групи «Б» разом із «Авангардом» (Жовті Води), «Імпульсом» (Запоріжжя) та «Автозбирачем» (Луганськ). «Дністровець» набирає три очки (перемога та нічия) та з різницею м'ячів 8:5 залишає турнір, посівши третє місце у групі[3].

Потім через фінансові труднощі клуб розформували.

Досягнення[ред. | ред. код]

Стадіон[ред. | ред. код]

Домашні матчі «Дністровець» проводив у Залі СК ДДАУ, яка вміщує 500 глядачів.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Страницы истории футзала в Украине (Владимир Братусь) / Проза.ру - национальный сервер современной прозы. proza.ru. Архів оригіналу за 8 вересня 2012. Процитовано 2014-7-15. {{cite web}}: Cite має пустий невідомий параметр: |description= (довідка)
  2. Олег Зеликсон: Механизатор был первым профессиональным мини-футбольным клубом в СССР. Футзал в Украине. futsal.in.ua. Архів оригіналу за 19 липня 2014. Процитовано 2014-7-18. {{cite web}}: Cite має пустий невідомий параметр: |description= (довідка)
  3. ISSUU - Желтоводский футбол by Yuri Paretski. issuu.com. Архів оригіналу за 19 жовтня 2021. Процитовано 2014-7-19. {{cite web}}: Cite має пустий невідомий параметр: |datepublished= (довідка)