Довідка:Вікіфікація

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Вікіфікація — процес доповнення або виправлення вікірозмітки у наявних статтях. Вікіфікація містить проставлення внутрішніх посилань[1] на ключові слова статті там, де вони доречні.

Деякі автори Вікіпедії мають знання про предмет статті, але з певних причин (брак часу, незнання синтаксису вікірозмітки і т. ін.) не можуть або не хочуть самостійно додавати в написані ними статті такі важливі елементи, як категорії, ілюстрації, розділи, внутрішні та зовнішні посилання[1] та ін.

Щоб поліпшити якість статей, всі охочі можуть покращувати їхню вікірозмітку.

Якщо ви зустріли у Вікіпедії статтю без вікірозмітки та бажаєте її туди додати, але не можете самостійно зробити це, то вставте у код статті позначку {{Вікіфікувати}} (якщо вона відсутня), або скористайтеся шаблоном {{Недоліки}} з параметром {{Вікіфікувати}} або додайте цей параметр, якщо позначка {{Недоліки}} вже є. Після цього в тексті статті з'явиться запрошення до її вікіфікації, а сама стаття буде додана в спеціальну категорію.

Забороняється використовувати вікіпосилання в назвах розділів. Для цих цілей використовуйте шаблони {{Основна стаття}} і {{Див. також}}.

Див. також[ред. | ред. код]

Сторінки проєкту[ред. | ред. код]

Категорії[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б Внутрішні посилання — це посилання на інші статті Вікіпедії. Зовнішні посилання — це посилання на інші сайти.