Довідка:Як працювати із зображеннями у Візуальному редакторі/2

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку



Вступ
Додавання зображень до Вікіпедії



Як вставити зображення
Замість тисячі слів


Редагування подробиць
На що я дивлюся?


Галереї
Для великих наборів зображень


Підсумок
Огляд того, чого Ви навчились




На Вікісховищі зображення зберігаються, щоб їх можна було використовувати у різних мовних версіях Вікіпедії, а також у сестринських проєктах Вікімедіа.


Щоб вивантажити (зі свого пристрою на сервер Вікімедіа) нове зображення, спершу відкрийте Візуальний редактор, клацнувши вкладку «Редагувати» вгорі статті.


Після того, як відкриється Візуальний редактор, клацніть кнопку меню Вставити  і виберіть опцію «Зображення та мультимедіа». Ця дія відкриє діалогове вікно, через яке Ви зможете завантажити на сервер Вікімедіа нове зображення чи використати вже наявні.


Клацніть вкладку «Вивантажити» і виберіть зображення зі свого комп'ютера (або введіть назву файлу, або знайдіть його через навігацію).


Після вибору файлу сіра кнопка «Вивантажити» стане синьою — клацніть на ній, і відкриється нове діалогове вікно, де слід ввести інформацію про файл — назву зображення, опис, вибрати категорію й дату. Ці дані потрібно заповнити, щоб інші люди, які можуть захотіти скористатися цим зображенням, могли зрозуміти, що саме на ньому, власне, зображено. Цей опис може бути значно ширшим аніж той, який Ви хотіли б використати в статті, оскільки вся ця інформація про файл зберігатиметься на окремій сторінці файлу на Вікісховищі. Вказати тематичні категорії зображення потрібно, щоб полегшити іншим користувачам пошук.


Якщо після цього клацнути кнопку «Зберегти», Ваше нове зображення буде завантажено від Вашого імені до Вікісховища і вставлено до статті, яку Ви редагуєте!


Важливий нюанс: Ви повинні бути власником авторських прав на зображення, яке вантажите на Вікісховище, і не повинні вантажити туди зображення, які Вам не належать. І після того, як такі зображення потрапляють на Вікісховище, вони стають вільними для використання будь-ким, якщо поширюються на умовах (ліцензії Creative Commons). Якщо Ви не є власником авторських прав на зображення, але вважаєте, що його завантаження на сервер Вікімедіа відповідатиме умовам добропорядного використання, таке зображення краще завантажити безпосередньо до Вікіпедії через її Майстер завантаження файлів, а не на Вікісховище. Щоб дізнатись більше, див. Довідка:Як працювати із зображеннями в редакторі вікірозмітки.


Повний посібник користувача

Зображення у вікірозмітці