Довідка:Як працювати із зображеннями у Візуальному редакторі/5

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку



Вступ
Додавання зображень до Вікіпедії



Як вставити зображення
Замість тисячі слів


Редагування подробиць
На що я дивлюся?


Галереї
Для великих наборів зображень


Підсумок
Огляд того, чого Ви навчились




Зображення зазвичай розміщують по всій статті, окремо одне від одного, поряд із текстом, якого вони стосуються. Але в деяких випадках буває доцільно створити цілу галерею зображень на одну й ту ж тематику, якщо таке зібрання зображень краще проілюструє певний аспект теми статті, аніж це могло б зробити якесь окреме зображення.


Редагувати вже наявні галереї можна, клацнувши на потрібній галереї, а потім — на кнопці «редагувати», яка з'явиться поряд. Щоб додати нову галерею, клацніть вкладку меню Вставити  і виберіть опцію «Галерея».


Редактор галереї має дві вкладки, одна — для додавання до неї зображень та їхніх підписів, друга — для вибору опцій відтворення галереї.


Порядок показу зображень можна змінити шляхом простого перетягування зображень у лівому блоці на бажане місце, а додавати нові зображення можна за допомогою кнопки «Додати нове зображення» внизу списку.


Вкладка «Налаштування» дає змогу редагувати розмір зображень у галереї та спосіб їх відтворення. У більшості випадків краще використовувати традиційний спосіб відтворення.



Повний посібник користувача

Зображення у вікірозмітці