Донеччина заповідна – насіння життя (фільм)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Донеччина заповідна – насіння життя
Вид телефільм
Жанр документальний фільм
Режисер Олексій Бурковський
Продюсер Юрій Баркулов
Сценарист Олексій Бурковський
Оператор Ігор Очеретній, Олександр Власенко
Композитор Олексій Соколов
Кінокомпанія ТОВ «Телекомпанія «Орбіта»
Тривалість 70 хв.
Країна Україна Україна
Рік 2018

« Донеччина заповідна — насіння життя » — науково-популярний документальний фільм, спільний проект телекомпанії «Орбіта» та еколога Олексія Бурковського (Всеукраїнська екологічна ліга).

Фільм зовсім по-іншому відкриває для глядачів Донецький край, радикально змінює уявлення про його дивовижну природну спадщину, флору та фауну. У фільмі йдеться про унікальні особливості найбільш визначних територій природно-заповідного фонду Донецької області: національні природні парки «Святі гори» та «Меотида», Український степовий природний заповідник, регіональні ландшафтні парки «Краматорський», «Клебан-Бик» та інші.[1]

27 березня 2019 року у м. Краматорськ відбувся прем'єрний перегляд фільму, організований Департаментом екології та природних ресурсів Донецької обласної державної адміністрації та громадською організацією «Всеукраїнська екологічна ліга»[2].

Додатково[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Архівована копія. Архів оригіналу за 22 серпня 2021. Процитовано 22 серпня 2021.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)
  2. http://ecology.donoda.gov.ua/donechchina-zapovidna-%E2%94%80-nasinnya-zhittya/[недоступне посилання]