Дорожня поліція Флориди

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Дорожня поліція Флориди
англ. Florida Highway Patrol (FHP)
 
 
 
Загальна інформація:
Тип: поліція штату
Юрисдикція: size Флорида (США США)
Площа юрисдикції: 170 304 км2
Населення: 19 893 297 осіб
Дата заснування: 1939
Відомство-попередник: Дорожній департамент штату
Девіз: Courtesy, Service, Protection
укр. Ввічливість, Обслуговування, Захист
Структура:
Директор: Джин Сполдінг
Заступник директора: Майкл Томас
Керівна організація: Департамент дорожньої безпеки та транспортних засобів Флориди
(англ. Florida Department of Highway Safety and Motor Vehicles)
Кількість співробітників: 1 946
Кількість тер. підрозділів: 10
Штаб-квартира:
Мапа
Адреса штаб-квартири: 2900 Apalachee parkway,
Таллахассі, Флорида
30°25′41″ пн. ш. 84°13′55″ зх. д. / 30.42819391° пн. ш. 84.23198998° зх. д. / 30.42819391; -84.23198998
Вебсайт:
www.flhsmv.gov/florida-highway-patrol/
Мапа бюро

Вікісховище має мультимедійні дані за темою: Дорожня поліція Флориди

Дорожня поліція Флориди (англ. Florida Highway Patrol) — правоохоронний орган американського штату Флорида, обов'язком якого є забезпечення безпеки на автотрасах та дорогах штату. Підпорядковується Департаменту дорожньої безпеки та транспортних засобів Флориди.

Історія[ред. | ред. код]

Дорожня поліція Флориди була заснована в 1939 році губернатором штату Фредом Коуном як підрозділ Департаменту громадської безпеки Флориди[1]. Першим директором було призначено Ніла Кіркмана. В 1940 році після першого випуску академії в дорожній поліції працювало 59 офіцерів. За перший рік роботи вони провели на службі 154 829 годин, розслідували 1 000 автомобільних аварій та заарештували 4 836 водіїв. У 2013-му дорожня поліція провела розслідування 213 024 автомобільних аварій.

У 1940 було 3 дивізії: Північна, Центральна та Південна. Тоді ще не було офісів дивізій, тому офіцери мали щодня надсилати свої звіти поштою в Таллахассі. Також у них не було рації, тому вони іноді зупинялися, щоб передати повідомлення телефоном. У 1941 в службі працювало вже 190 офіцерів, а також нарешті з'явились офіси дивізій: Північної в Лейк-Сіті, Центрального в Бартоу, Південного в Форт-Лодердейл. У 1948 Дорожня поліція Флориди здобула нагороду Національної ради безпеки.

У 1952 році замість попередніх трьох дивізій були утворені групи A, B, C, D, E та Головна група.

У 2001 році газета «St. Petersburg Times» розкритикувала Дорожню поліцію Флориди у статті «The Lost Patrol» («Загублений патруль»), в якій розповідалось про недоукомплектованість та погане начальство. Ця стаття спонукала до істотних змін у дорожній поліції[2].

У 2011 році Офіс управління транспортними засобами перейшов з Департаменту транспорту в підпорядкування Дорожньої поліції Флориди.

За час існування дорожньої поліції 42 офіцери загинули, виконуючи свої обов'язки: 19 були застрелені, 17 загинули в автомобільних аваріях, 5 — в авіаційних аваріях і один від вибуху.

Обов'язки[ред. | ред. код]

Офіцер Дорожньої поліції Флориди на місці аварії

Дорожня поліція Флориди стежить за дотриманням законів про транспортні засоби та про комерційний транспорт і зобов'язана розслідувати всі автомобільні аварії, які трапляються на міжштатних автодорогах та на всіх дорогах невключених територій[3].

На практиці обов'язки дорожньої поліції в невключених територіях залежать від місцевих шерифів. У деяких округах департаменти шерифа розслідують лише деякі автомобільні аварії, а в деяких — більшість аварій.

Також поліції допомагають приблизно 500 добровольців. Вони озброєні й носять уніформу, схожу на ту, яку носять офіцери. Добровольці можуть здійснювати арешти, якщо перебувають під наглядом або на зв'язку з офіцером. Вони не отримують жодної плати за допомогу офіцерам.

Структура[ред. | ред. код]

Дорожня поліція Флориди поділяється на шість бюро:

  • Бюро місцевих операцій Північ та Захід (групи A, B, C, F та H)
  • Бюро місцевих операцій Південь та Схід (групи D, E, G, K та L)
  • Бюро спеціальних операцій
  • Бюро підтримки правоохоронної діяльності
  • Бюро управління транспортними засобами
  • Бюро розслідувань

Групи поділені на 30 місцевих офісів.

Спеціальні підрозділи[ред. | ред. код]

  • Підрозділ розслідування смертельних випадків на дорогах створили в 1967 році через необхідність розслідувати всі смерті у Флориді, пов'язані з дорожнім рухом. Там служать 168 слідчих, які розділені на 23 команди по всьому штату. Кожного року підрозділ розслідує до двох тисяч смертельних випадків на дорогах.
  • Підрозділ боротьби з наркотиками складається з 20 команд, кожна складається з двох слідчих та одного кінолога з собакою. Їхнім завданням є перехоплення наркотрафіку на автодорогах штату.
  • Авіаційний підрозділ допомагає побачити правопорушення з повітря. Перевагою є те, що за короткий проміжок часу можна зафіксувати багато порушень. За годину з повітря фіксується в середньому 18 порушень.
  • Цивільні офіцери, які розслідують незначні аварії без ознак кримінального злочину, не озброєні та не можуть арештовувати. Вони носять білі сорочки з нашивками Дорожньої поліції Флориди та чорні штани.
  • Підрозділ швидкого реагування забезпечує необхідну допомогу територіям штату, які постраждали від урагану чи іншої природної катастрофи. Складається з восьми команд, у кожній по 25 офіцерів.
  • 5 спеціальних тактичних команд (спецназ) спеціально підготовлені для боротьби із заворушеннями, проведення обшуків, виконання арештів та інших завдань.

Звання[ред. | ред. код]

Звання Знак
Полковник
Підполковник
Шеф
Майор
Капітан
Лейтенант
Сержант
Капрал/Слідчий зі смертельних випадків на дорогах
Офіцер/Допоміжний офіцер
Рекрут

Примітки[ред. | ред. код]

  1. flhsmv — about fhp [Архівовано 13 листопада 2015 у Wayback Machine.] (англ.)
  2. State: The Lost Patrol [Архівовано 4 березня 2016 у Wayback Machine.] (англ.)
  3. Jurisdiction of the Florida Highway Patrol [Архівовано 28 грудня 2016 у Wayback Machine.] (англ.)