Дубрава гора

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Створення[ред. | ред. код]

Комплексна пам’ятка природи «Дубрава гора» (втрачена) – об’єкт природно-заповідного фонду, що був оголошений рішенням Сумського Облвиконкому № 138[1] 19.08.1991 року на землях Роменського лісгоспзагу (Роменське лісництво, квартал 25). Адміністративне розташування – Лебединський район, Сумська область.

Характеристика[ред. | ред. код]

Площа – 4 га.

Об’єкт на момент створення був територією, з унікальними дубовими насадженнями, віком 400 років.

Вся інформація про створення об'єкту взята із текстів зазначених у статті рішень обласної ради, що надані Державним управлянням екології та природних ресурсів Сумської області Всеукраїнській громадській організації «Національний екологічний центр України» . [2].

Скасування[ред. | ред. код]

Станом на 1.01.2016 року об'єкт не міститься в офіційних переліках територій та об'єктів природно- заповдіного фонду, оприлюднених на Єдиному державному вебпорталі відкритих даних http://data.gov.ua/ [Архівовано 4 травня 2016 у Wayback Machine.]. Проте ні в Міністерстві екології та природних ресурсів України, ні у Департаменті екології та природних ресурсів Сумської обласної державної адміністрації відсутня інформація про те, коли і яким саме рішенням було скасовано даний об'єкт природно-заповідного фонду. Таким чином, причина та дата скасування на сьогодні не відома.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Рішення Сумської обласної Ради народних депутатів від 19.08.91 р. №138 // Державний архів Сумської області: - Ф.Р-2196, - Оп.9б, - Спр.799
  2. Відповідно до листа Міністерства екології та природних ресурсів України № 9-04/18-16 від 11.01.2016 року «Щодо надання роз’яснення», з якого слідує, що вся інформація про установи природно-заповідного фонду є відкритою