Думська

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з Думская.нет)
Перейти до навігації Перейти до пошуку
dumskaya
Думская.Нет
Посилання dumskaya.net
Тип вебсайт
Мови українська, російська
Українська так
Започатковано 2008
Стан працює
Ключові особи Головний редактор — Олег Константинов
Адреса офісу Одеса, вул. Канатна, 10

Думська (рос. Думская) — українське інтернет-видання, входить до медіахолдингу разом із телеканалом «Думська ТБ». Один з основних інформаційних порталів Одещини, створений 2008 року. Матеріали публікуються українською та російською мовами.

Історія[ред. | ред. код]

2 травня 2014 року в Одесі, під час зіткнень прибічників Євромайдану та антимайдану, постраждало щонайменше четверо журналістів, в тому числі головний редактор видання Олег Константинов отримав поранення руки, куля пройшла навиліт. Журналісту було зроблено операцію. Константинов був на подіях на Грецькій вулиці як журналіст, мав при собі фотоапарат і фіксував події[1].

Діяльність[ред. | ред. код]

Думська в інтернеті[ред. | ред. код]

Інтернет-видання має власні додатки для Android, iOS і канали в Telegram, Instagram та YouTube.

Вплив на інтернет-видання[ред. | ред. код]

Обшук у будівлі телеканалу[ред. | ред. код]

20 грудня 2019 року в будівлі телеканалу «Думська» на вулиці Канатній в Одесі було проведено обшуки в рамках розслідування НАБУ щодо можливого зловживання службовими особами Одеської обласної ради під час продажу 2018 року нежитлових приміщень на Лідерсівському бульварі, 13 на користь ТОВ «Крок вперед»[2]. НАБУ вилучило комп'ютери телеканалу, заявивши, що це не пов'язано з діяльністю телеканалу. Представники видання назвали обшуки політично мотивованими[3].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Під час зіткнень в Одесі поранено журналістів. Редактору «Думская.НЕТ» навиліт прострелили руку. imi.org.ua. Інститут масової інформації. 03.05.2014. Архів оригіналу за 7 листопада 2021. Процитовано 7 листопада 2021.
  2. У НАБУ підтвердили обшуки в будівлі телеканалу «Думська». РБК-Украина (рос.). Архів оригіналу за 20 грудня 2019. Процитовано 20 грудня 2019.
  3. В Одесі НАБУ прийшло з обшуком на канал «Думська ТВ». Новинарня (укр.). 20 грудня 2019. Архів оригіналу за 20 грудня 2019. Процитовано 20 грудня 2019.

Посилання[ред. | ред. код]