Дунаєвецький навчально-виховний комплекс

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Навчально-виховний комплекс «Дунаєвецька гімназія»
Центральний вхід до гімназії
Тип Загальноосвітня школа I-III ступенів
Країна  Україна
геокоординати не задано:
Директор Чекман Юрій Петрович
Учителі 64
Учні 676, серед них 402 гімназисти (2013 рік)
Адреса 32400 м. Дунаївці, Хмельницька обл., вул. Шевченка, 58
Сайт dungimn.at.ua
Мова українська

Дунаєвецький навчально-виховний комплекс «Загальноосвітня школа І—ІІІ ст., гімназія» (Дунаєвецька НВК гімназія) — середня загальноосвітня школа м. Дунаївці, Дунаєвецького району, Хмельницької області, Україна. Мова навчання — українська.

Історія[ред. | ред. код]

В 1988 році були створенні класи з поглибленим вивченням фізики та математики, у 1991 році відбулося відкриття школи-гімназії (з фізико-математичним та хіміко-біологічним напрямками), в 19941995 навчальному році були відкриті гуманітарні класи. Акредитацію на гімназію школа отримала у грудні 2001 року.

Викладацький склад[ред. | ред. код]

Навчальний процес НВК гімназії забезпечує 64 учителі. З них один заслужений вчитель України, 8 вчителів методистів, 8 старших вчителів, 32 спеціалісти вищої категорії, 17 спеціалістів І категорії та 8 — ІІ категорії, 7 спеціалістів, 11 педагогів відзначено знаком "Відмінник освіти України". Директор школи — Чекман Юрій Петрович.

Структура навчального процесу[ред. | ред. код]

Початкова школа[ред. | ред. код]

Програма навчання початкової школи (1—4 класи) підбирається згідно з державними стандартами. У запасі вчителів окрім традиційних програм навчання ще є і різноманітні розвивальні програми. У початковій школі велика увага приділяється розвиткові загально-навчальних навичок та формуванню навчальної діяльності учнів, які беруть участь як у різних розважальних заходах, так і в інтелектуальних конкурсах.

Викладання англійської мови ведеться вже з першого класу. На уроках художнього мистецтва викладається малювання, ліпка з пластиліну та глини, виготовлення виробів з паперу, вишивання. Хорові заняття в Дунаєвецькій НВК гімназія є обов'язковими, хор школи виступає на різних концертах.

Уроки фізкультури та спортивні секції з футболу, волейболу та баскетболу покликанні забезпечити фізичний розвиток дітей. У школі регулярно проводяться культурні заходи: екскурсії, походи до музеїв, виставок тощо. У гімназії є також свій ляльковий театр, у якому грають учні 3-х класів.

Середня школа[ред. | ред. код]

Навчання в середній школі проводиться з першого по п'ятий гімназійний класи (відповідає 5—9 класам середньої загальноосвітньої школи). З четвертого гімназійного класу учні вивчають другу іноземну мову: німецьку, а англійську мову — за поглибленою програмою.

Учні мають змогу вибирати один з двох профілів навчання: суспільно-гуманітарний та природничо-математичний. Ці профілі мають ще підпрофілі. Проводяться хорові заняття, існує декілька танцювальних гуртків та вокальних колективів.

Старша школа[ред. | ред. код]

6—7 гімназійні класи — це старша школа, у якій є три профілі навчання:

  • Філологічний — проводиться поглиблене вивчення іноземних мов (англійської, французької, німецької). На заняттях використовуються аудіоматеріали.
  • Фізично-математичний — більша кількість уроків з математики, фізики та інформатики. Вводяться уроки астрономії, лабораторні роботи з фізики.
  • Гуманітарний — більш поглиблено вивчаються природничі науки (географія, біологія, хімія). На уроках хімії проводяться лабораторні (практичні) роботи.

Старшокласники мають змогу відвідувати також позашкільні заняття — спортивні секції, хореографічні та вокальні гуртки.

Матеріальна база[ред. | ред. код]

Заняття в сучасній будівлі школи розпочалися в 1973 році. Навчальний процес проводиться у 33 навчальних кімнатах, 2 спортивних залах, 2 майстернях та 1 кімнаті школяра. У їдальні НВК гімназії учні молодших класів мають змогу безкоштовно обідати.

Джерела[ред. | ред. код]