Душан Шестіч

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Душан Шестіч
босн. Dušan Šestić
Основна інформація
Дата народження 1946
Місце народження Баня-Лука, Югославія
Громадянство Боснія і Герцеговина Боснія і Герцеговина
Професії композитор

Душан Шестіч (серб. Душан Шестић / Dušan Šestić; нар. 1946, Баня-Лука, СФРЮ (нині Боснія і Герцеговина)) — боснійський композитор. Автор музики і слів Державного гімну Боснії і Герцеговини.

Біографія[ред. | ред. код]

Навчався грі на скрипці в музичній школі «Владо Мілошевича» в Баня-Лука, продовжив навчання в музичній академії Белграда. Професійну кар'єру розпочав у оркестрі Югославської Народної Армії в Белграді. Був музикантом військового оркестру в Спліті (1984—1991). Одночасно грав в оркестрі Сплітської опери.

Творчість[ред. | ред. код]

Душан Шестіч — відомий композитор Боснії і Герцеговини, автор класичної музики, музики для радіо, театру і телебачення, ряду дитячих музичних творів.

Автор музики і слів Державного гімну Боснії і Герцеговини під назвою «Інтермеццо». Протягом 10 років гімн виконувався без слів і лише в 2009 році урядом Боснії і Герцеговини був затверджений текст, написаний Душаном Шестічем в співавторстві з Беньяміном Ісовічем.

Пісня композитора «Мати Земля» в 2008 році входила в список для нового гімну Республіки Сербської.

Родина[ред. | ред. код]

Дочка — Марія Шестіч, співачка і піаністка Боснії і Герцеговини, в травні 2007 року брала участь в конкурсі пісні «Євробачення 2007», в м Гельсінкі з піснею «Rijeka bez imena» («Річка без імені»).

Посилання[ред. | ред. код]