Дюна (графічний роман)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Дюна
Dune
логотип графічної новели
Загальні дані про видання
Видавець  «Abrams Books»
Країна США США
Мова англійська
Жанр фентезі, м'яка наукова фантастика, пригодницький бойовик, політичний трилер[en]
Формат обмежена серія
Тип комікси, графічна новела
Дата публікації 27 жовтня 2020 —
Творча команда
Творець(і) Френк Герберт
Сценарист(и) Браян Герберт і Кевін Дж. Андерсон
Художник(и) Рауль Аллен і Патрісія Мартін[en]
Художник обкладинки(/ок) Білл Сенкевич[en]
Технічні дані про видання
К-сть сторінок 176
К-сть випусків 3
ISBN ISBN 978-1-4197-3150-1
Публікація укр. 2020

«Дюна»[A 1] (англ. «Dune») — графічний роман від видавництва «Abrams Books», який є адаптацією культового роману «Дюна» Френка Герберта, від сценаристів Браяна Герберта і Кевіна Джеймс Андерсона та художників Рауль Аллена і Патрісії Мартін[en].

Графічний роман стане першою оригінальною адаптацією першоджерела від Френка Герберта у мистецтві мальописних історій.

Наприкінці серпня 2020 року стало відомом про випуск української версії коміксу видавництвом «Рідна мова».[1]

Синопсис[ред. | ред. код]

Дюна це історія про Пола Атріда, нащадка космічної династії, чия доля — стати рятівником, відомим як Квісац Гадерах. В результаті міжгалактичної політичної боротьби його сімейний будинок Атрід отримує під свою опіку пустельну планету Арракіс, посушливе місце, яке, однак, є єдиним джерелом рідкісного матеріалу у Всесвіті — меланж, або прянощі — який може живити космічні кораблі й виробляти психоделічні наркотичні переживання. Здається, що це хороша угода, але батькові Пола, Лето, доводиться боротися зі своїми жадібними суперниками в будинку Гарконненів, колишніми правителями Арракіса, які не хочуть так легко розлучитися зі своєю коронною коштовністю.

Персонажі[ред. | ред. код]

Створення[ред. | ред. код]

У жовтні 2019 року, Ендрю Сміт, старший віцепрезидент і видавець видавництва «Abrams ComicArts», оголосив про заплановану графічну адаптацію науково-фантастичного „шедевраФренка Герберта «Дюна» (1965), сценарій якого який буде адаптований Браяном Гербертом і Кевіном Джеймсом Андерсоном й проілюстрований Раулем Алленом і Патрісією Мартін[en]. Угода на три книги, включаючи міжнародні права на переклади, була узгоджена Смітом і Чарльзом Кочманом, редакційним директором «Abrams ComicArts», з Джоном Сілберсаком з «Trident Media Group» і Мері Еліс Кір з представництва «Cine/Lit Representation». Кочман також буде редагувати графічні романи, разом з редакторкою Шарлоттою Грінбаум. Оригінальний роман буде адаптований у три частини, перша з яких вийде у жовтні 2020 року у палітурці та електронних виданнях, тиражем 100 000 надрукованих примірників. Відомий коміксист Білл Сенкевич[en] створить логотип для серії та оригінальні малюнки для всіх трьох обкладинок.[2]

У січні 2020 року видання «Entertainment Weekly» повідомило, що видавництво «Abrams Books» розробляє розділену на три частини графічну новелу, яка є адаптацією культового роману «Дюна» (1965), воно також стане першою адаптацією та виданням оригінального роману у такому форматі (хоч раніше вже й було випущено декілька коміксів пов'язаних з франшизою Дюна, проте вони є адаптацією саме фільму 1984 року Девіда Лінча). Графічний роман, все ще як і планувалось від початку, буде написаний Браяном Гербертом і Кевіном Джеймсом Андерсоном та проілюстрований Полом Алленом і Патріцією Мартін, з обкладинками від Білла Сенкевича[en].[3] Також «Entertainment Weekly» опублікувало перші погляди на дизайн таких персонажів як: Пол Атрід, герцог Лето, леді Джессіка; з прийдешньої графічної новели, а також її промо-логотип.[3]

Публікація[ред. | ред. код]

Випуск першої книги запланований на 27 жовтня 2020 року.

Див. також[ред. | ред. код]

Коментарі[ред. | ред. код]

  1. Дюни — пагорб навіяного вітром піску.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Дюна. Графічний роман. ridna-mova.com. Архів оригіналу за 12 квітня 2021. Процитовано 28 серпня 2020.
  2. Мая Брадфорд (жовтня 2019). Abrams ComicArts to publish the first graphic novel adaptation of Frank Gerbert’s Dune (PDF) (англійська) . Abrams ComicArts. Архів оригіналу (PDF) за 25 лютого 2021. Процитовано 18 квітня 2020.
  3. а б Крістіан Галуб (7 січня 2020). See exclusive first images from the Dune graphic novel (англійська) . Entertainment Weekly. Архів оригіналу за 30 квітня 2020. Процитовано 17 квітня 2020.

Посилання[ред. | ред. код]