Еколого-економічна оцінка

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Еко́лого-економі́чна оці́нка — вид економічних показників, що характеризує зміну параметрів господарської діяльності економічних суб'єктів (витрати, доходи чи їх зміни) у відповідь на процеси використання природних благ та(або) впливу на компоненти середовища. Прикладами є економічна оцінка природних ресурсів, оцінки збитків від негативного впливу на компоненти природного середовища або ефектів від оздоровлення довкілля.

Основна функція, яку виконують еколого-економічні оцінки — інформаційна. Їх завдання — з максимальним ступенем достовірності охарактеризувати, яким чином пов'язані з використанням природних благ процеси, що відбуваються у природі, суспільстві і технічних системах, як вони впливають на вартісні показники діяльності економічних суб'єктів.

Література[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]

  • Запобігання екологічного збитку від забруднення навколишнього природного середовища // Словник-довідник з екології : навч.-метод. посіб. / уклад. О. Г. Лановенко, О. О. Остапішина. — Херсон : ПП Вишемирський В. С., 2013. — С. 94.
  • Запобіжні збитки біологічним ресурсам...земельним ресурсам // Словник-довідник з екології : навч.-метод. посіб. / уклад. О. Г. Лановенко, О. О. Остапішина. — Херсон : ПП Вишемирський В. С., 2013. — С. 94.