Еміліо Барбері

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Еміліо Барбері
Emilio Barberi
Народження 27 листопада 1917(1917-11-27)
Форте-дей-Мармі, Провінція Лукка, Тоскана, Італія
Смерть 1 грудня 2002(2002-12-01) (85 років)
Форте-дей-Мармі, Провінція Лукка, Тоскана, Італія
Країна  Італія
 Королівство Італія
Приналежність Королівські ВМС Італії
Вид збройних сил Військово-морські сили
Звання капітан 3-го рангу[d]
Війни / битви Друга світова війна
Нагороди
Gold Medal of Military Valour

Еміліо Барбері (італ. Emilio Barberi, 27 листопада 1917, Форте-дей-Мармі — 1 грудня 2002, Форте-дей-Мармі) — італійський військовик, учасник Другої світової війни, нагороджений Золотою медаллю «За військову доблесть».

Біографія[ред. | ред. код]

Еміліо Барбері народився 27 листопада 1917 року у Форте-дей-Мармі. У 1935 році вступив до лав Військово-морських сил, де отримав фах артилериста. Ніс службу на міноносці «Асторе» та есмінці «Карло Мірабелло».

Брав участь у другій італо-ефіопській війні, громадянській війні в Іспанії. Під час італійського вторгнення в Албанію у 1939 році ніс службу на борту підводного човна «Гемма».

У 1940 році до складу 10-ї флотилії МАС у Ла-Спеції, де став оператором катера MAS.

26 березня 1941 року брав участь в атаці на бухту Суда, де зосередились значні сили британського флоту. В результаті атаки начиненими вибухівкою човнами були пошкоджені важкий крейсер «Йорк» (згодом добитий німецькою авіацією) та танкер «Періклус» (затонув під час спроби евакуації на ремонт). Проте всі шість італійських бойових плавців, в тому числі Еміліо Барбері, потрапили до полону.

Повернувся до Італії у 1945 році, де подовжив військову кар'єру у Центрі бойових плавців, потім ніс службу на борту крейсерів «Джузеппе Гарібальді» та «Раймондо Монтекукколі», після чого знову повернувся до Центру бойових плавців.

У 1970-ті роки був керівником Школи захисту інженерних споруд флоту (італ. Servizio difesa installazioni). Отримав звання капітана III рангу Корпусу екіпажів флоту (італ. Corpo degli equipaggi militari marittimi) та вийшов у відставку.

Помер 1 грудня 2002 року у Форте-дей-Мармі.

Вшанування[ред. | ред. код]

На честь Еміліо Барбері у його рідному місті Форте-дей-Мармі збудований монумент та названа площа.

Нагороди[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]

Див. також[ред. | ред. код]