Енді Бернем

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Енді Бернем
англ. Andrew Burnham
Народився 7 січня 1970(1970-01-07) (54 роки)
Aintreed, Aintree Villaged, Сефтонd, Мерсісайд, Англія, Велика Британія
Країна  Велика Британія
Діяльність політик, дослідник, адміністратор, special adviser
Alma mater Коледж Фіцвільямаd[1] і Кембриджський університет
Знання мов англійська
Посада тіньовий міністр здоров'яd, Shadow Secretary of State for Educationd, міністр охорони здоров'я Великої Британіїd, Secretary of State for Culture, Media and Sportd, Головний секретар казначействаd, Член 56-го парламенту Сполученого Королівства[d][2], Член 55-го парламенту Сполученого Королівства[d][2], Член 54-го парламенту Сполученого Королівства[d][2], Член 53-го парламенту Сполученого Королівства[d][2], Mayor of Greater Manchesterd, тіньовий секретар внутрішніх справd, тіньовий міністр здоров'яd, Член Таємної ради Великої Британії[d] і member of the Greater Manchester Combined Authorityd
Партія Лейбористська партія

Ендрю Мюррей Бернем (англ. Andrew Murray Burnham; нар. 7 січня 1970(19700107), Ліверпуль, Англія) — британський політик з Лейбористської партії. Представляє виборчий округ Leigh[en] Великого Манчестера в Палаті громад з 2001 року.

Вивчав англійську мову в Кембриджському університеті. У 14 років Бернем приєднався до лейбористів під час страйку шахтарів.

У 2007 році він став головним секретарем казначейства, у 2008 — міністром культури, засобів масової інформації та спорту. У період з 2009 по 2010 був міністром охорони здоров'я. Міністр з питань охорони здоров'я в тіньовому уряді Еда Мілібенда з 2011, до цього — тіньовий міністр з освіти.

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]