Е-консалтинг

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
ДП «Е-Консалтинг»
Тип Дочірнє підприємство
Галузь ІТ та бізнес-консалтинг
Засновано 1994, ТзОВ з 2003
Штаб-квартира Київ, Україна
Ключові особи Андрій Безгубенко
Продукція Галузеві XRM®-рішення на платформі Microsoft Dynamics 365
crm.ua

«Е-Консалтинг» — українська ІТ-компанія, що займається розробкою програмного забезпечення (ПЗ) для автоматизації бізнес-процесів із застосуванням CRM-систем, контакт-центрів, порталів і мобільних додатків для корпоративного, малого та середнього бізнесу.

Компанія «Е-Консалтинг» є прямим партнером корпорації Microsoft (Direct CSP Partner of Microsoft). Як авторизований партнер, виступає в ролі консультанта по передплатам, надає консультації з питань придбання, підтримки і технічних питань, пов'язаних з підпискою на онлайн-сервіси Microsoft. Серед досягнень компанії є статус «Золотий партнер Microsoft».

Послуги компанії сертифіковано за міжнародним стандартом якості ISO 9001 та його українським аналогом ДСТУ 9001.

Діяльність[ред. | ред. код]

Компанія «Е-Консалтинг» допомагає компаніям впроваджувати CRM‑системи і вибудовувати бізнес‑процеси.

1. Галузеві CRM-рішення: Розробка персоналізованих CRM-систем під потреби бізнесу.

2. Бізнес-консалтинг: Проведення діагностики бізнес-процесів. Навчання по роботі з CRM-системою Microsoft Dynamics 365.

3. Ліцензії на продукти Microsoft: Допомога у виборі і придбанні ліцензій на будь-який продукт Microsoft (Dynamics 365, Azure, Microsoft 365, OneDrive, Power BI, SharePoint).

4. Ліцензії на продукти TeamViwer: Допомога у виборі і придбанні ліцензій на продукти TeamViewer в 10 країнах: Україна, Білорусь, Вірменія, Азербайджан, Грузія, Молдова, Казахстан, Киргизстан, Узбекистан, Таджикистан.

5. Технічна підтримка: Експлуатаційна підтримка, обслуговування та супровід функціонування складних CRM-комплексів та контактних центрів.

6. Послуги: Послуги з інтеграції систем, переносу даних, обробці масивів, побудові порталів та мобільних додатків.

Компанія володіє значними ресурсами для забезпечення якісного супроводу і підтримки впроваджених систем і має налагоджену методику і багаторічний досвід у даній області.

Основні продукти компанії[ред. | ред. код]

Основний напрям діяльності компанії — розробка та оновлення CRM та XRM®-систем.

  • XRM® Banking® [Архівовано 17 вересня 2021 у Wayback Machine.] — комплексне CRM-рішення для банківської галузі, побудоване на платформі Microsoft Dynamics 365. Виступає потужним інструментом для побудови довгострокових відносин з клієнтами.
  • XRM® Contact Center [Архівовано 17 вересня 2021 у Wayback Machine.] — це комплексний контактний центр, інтегрований з Dynamics 365. Забезпечує омніканальну комунікацію, включаючи в себе єдине вікно для всіх каналів зв'язку, автоматизовану обробку, IVR та вбудований чат-бот.
  • XRM® Loyalty — комплексне CRM-рішення для ритейлу, побудоване на платформі Microsoft Dynamics 365. Дозволяє реалізувати будь-яку механіку, відому в сучасній практиці програм лояльності.
  • XRM® Delivery [Архівовано 17 вересня 2021 у Wayback Machine.] — CRM-рішення, що допомагає транспортно-поштовим компаніям управляти прийомом, маршрутизацією і доставкою вантажів.
  • XRM® Autodealer — автоматизована система для управління продажами і покращення обслуговування клієнтів автомобільного бізнесу.
  • XRM® B2B Sales — комплексне CRM-рішення для управління B2B продажами.

Історія[ред. | ред. код]

  • 26 квітня 2001 — засновано дочірнє підприємство «Еверест консалтинг», яке почало надавати послуги з системної інтеграції на ІТ-ринку. Посаду президента компанії зайняв Андрій Безгубенко[1][2].
  • 30 липня 2004 — «Еверест консалтинг» змінює назву на «Е-Консалтинг» та виходить зі складу компанії «Еверест».
  • 2006 — укладено угоду з «Microsoft». Отримана компетенція Microsoft Business Solution, яка дає право продавати ліцензії Microsoft Dynamics CRM, Navision, Axapta.
  • 2007 — патент на використанням знаку XRM® на території України.
  • 2008 — формування системи XRM® Loyalty починається з впровадження окремих функціональних модулів в проектах Benish Ukraine (для організації білінгу) і подальшим розвитком функціональності управління програмами лояльності в проектах для ТРЦ Skymall і в мережі IMAX.
  • 2009 — статус «Central and Eastern Europe Microsoft Dynamics Financial Services Partner of the Year».
  • 2011 — вийшла на ринок IPO на варшавську фондову біржу.[3]
  • 2011 — на щорічній церемонії нагородження премій Microsoft Partner Program Awards компанія «Е-Консалтинг» перемогла в номінаціях «Партнер року» у зв'язку з просуванням управлінських рішень у державному секторі, а також «Партнер року» за показниками об’ємів продажу ліцензій Microsoft Dynamics CRM.[4]
  • 2012 — стає переможцем I Міжнародного конкурсу «Лідер по впровадженню інноваційних технологій та рішень для сучасного бізнесу — 2013» у номінації «Лідер в проектуванні контакт-центрів і CRM-систем для банків». Організатором змагань виступили видавництво «КБС-Издат» та журнал «БанкирЪ».[5]
  • 2013 — здобула номінацію «Найкраще CRM-рішення 2012» в конкурсі Microsoft Ukraine.
  • 2013 — стала першою компанією в Україні, що підтвердила високу якість розробленого власного рішення успішним проходженням процедури міжнародної сертифікації на сумісність з продуктами Microsoft, яку проводила Lionbridge. Сертифікацію пройшли наступні CRM-рішення від «Е-Консалтинг»: XRM® B2B Sales, XRM® Loyalty.
  • 2014 — в рамках програми популяризації безготівкових розрахунків з використанням платіжних карт побудована система мультиканальної реєстрації учасників, обліку винагород і аналізу поведінки клієнтів в рамках програми лояльності в Ощадному Банку України.
  • 2015 — За підсумками тендеру рішення XRM® Banking® визнано кращим для автоматизації процесів роздрібного обслуговування бізнесу в умовах злиття трьох банків — Альянс, Темірбанк і ForteBank.
  • 2015 — система XRM® Loyalty впроваджувалася в торгових мережах Carlo Pazolini і Zarina. В рамках даних проектів вдалося побудувати комбіновані дисконтно-бонусні програми лояльності, реалізувати систему індивідуального обслуговування клієнтів.
  • 2017 — запуск масштабних робіт в Київському ЦУМі. XRM® Loyalty об'єднала 300 000 клієнтських карток програми лояльності в одній системі, що отримала назву «Єдина карта ЦУМ». Її застосування дозволило в перший рік після впровадження підняти показники RFM на 20%, збільшити кількість інформації по клієнтській базі до 60% і отримати на чверть більше активних лояльних клієнтів.
  • 2017 — успішно завершилося впровадження XRM® Loyalty в мережі магазинів техніки MOYO. Примітною особливістю стало використання механік купонінгу та гейміфікації, які стимулювали збільшення частоти покупок, суми середнього чеку і кількості позицій на один чек. Також була проведена глибока сегментація клієнтів, яка дозволила перетворити email-розсилки з банального спаму в потужний інструмент для доставки індивідуальних пропозицій кожному покупцеві - з урахуванням його інтересів і минулих покупок.
  • 2017 — Виконано масштабну діагностику бізнес-процесів Ameriabank (Вірменія) з подальшим впровадженням системи XRM® Banking® для підвищення показників якості та надійності обслуговування клієнтів.
  • 2019 — Компанія отримує нагороду «ISV-партнер року серед рішень по автоматизації управління відносинами з клієнтами»[6] від Microsoft. Реалізовано проекти з впровадження та підтримки CRM-систем в компаніях AVON, Tarantino Family, Ameria Bank. Співпраця з Hyundai Motors Ukraine і Київенерго.
  • 2020 — Проведено успішний демо-запуск рішення XRM® Contact Center для одного з найбільших контактних центрів України.

Основні проєкти[ред. | ред. код]

Компанія має репутацію надійного постачальника IT-рішень (XRM® – систем) у 6 країнах світу. За час існування компанії вже реалізовано понад 3000 проєктів, серед яких найгучнішими були[7]:

  1. 2011 — Call-центр на платформі Microsoft Dynamics™ CRM для Державного ощадного банку України[8][9]. Реалізація проєкту дозволила створити схему виплат депозитів вкладникам проблемних банків «Родовід» та «Укрпромбанк» через Ощадний банк України. У результаті — вже за перші 24 дні функціонування системи обслуговування було надано 117 тис. клієнтів, не враховуючи 30 тис. вкладників, які скористалися функцією самообслуговування через вебпортал банку. Завдяки впровадженому рішенню оператори call-центру змогли формувати не конфліктуючі графіки роботи 1750 операціоністів Ощадбанку, які приймали кожного клієнта окремо в конкретно призначений час в одному із 450 відділень банку. Це дозволило уникнути великих черг, скандалів та інших непорозумінь під час виплат.
  2. 2009 — Проєкт XRM® Stadium, розроблений на платформі Microsoft Dynamics™ CRM, реалізований компанією для найбільшого стадіону Європи Донбас Арена[10].
  3. Упровадження системи Microsoft Dynamics™ CRM в групі компаній «АІС»[11]
  4. Постачання комп'ютерної техніки та послуги з IT-консалтингу для телевізійної компанії ТОВ ТРК «Студия 1+1»[12].
  5. Реалізація рішення XRM® Banking® в рамках розвитку ForteBank (Казахстан).[13]
  6. Впровадження XRM® Loyalty в мережі магазинів техніки MOYO.[14]
  7. Запуск XRM® Loyalty в Київському ЦУМі.[15]

Ключові особи[ред. | ред. код]

  • Андрій Безгубенко — президент компанії, генеральний конструктор XRM®.

Відзнаки[ред. | ред. код]

  • Статус «Золотий партнер Microsoft».[16]
  • Рішення XRM® Insurance для страхового бізнесу, розроблене на платформі Microsoft Dynamics™ CRM, було визнано найкращим серед 2000 рішень партнерів Microsoft в усьому світі, й увійшло до числа фіналістів номінації "Microsoft Dynamics Financial Services Partner, отримавши статус Finalist Partner of the Year 2009 Microsoft Dynamics Financial Services".
  • За підсумками 2009 компанія зайняла 10 місце у рейтингу ІТ-компаній України, який складається журналом «Гвардія».[17]
  • У 2011 році на щорічній церемонії нагородження премій Microsoft Partner Program Awards компанія «Е-Консалтинг» перемогла в номінаціях «Партнер року» у зв'язку з просуванням управлінських рішень у державному секторі, а також «Партнер року» за показниками об’ємів продажу ліцензій Microsoft Dynamics CRM.[4]
  • Переможець I Міжнародного конкурсу «Лідер по впровадженню інноваційних технологій та рішень для сучасного бізнесу — 2013» у номінації «Лідер в проектуванні контакт-центрів і CRM-систем для банків». Організатором змагань виступили видавництво «КБС-Издат» та журнал «БанкирЪ».[5]
  • Компанія у 2019 році отримала нагороду «ISV-партнер року в рішеннях по автоматизації управління відносинами з клієнтами»[6] від Microsoft.

Розташування[ред. | ред. код]

  • Україна, Київ — головний офіс.[18][19]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Архівована копія. Архів оригіналу за 5 березня 2016. Процитовано 11 вересня 2011.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)
  2. Архівована копія. Архів оригіналу за 4 березня 2016. Процитовано 11 вересня 2011.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)
  3. Архівована копія. Архів оригіналу за 28 грудня 2011. Процитовано 11 вересня 2011.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)
  4. а б Club.CNews.ru: Компания Е-Консалтинг стала партнером года Microsoft Украина. Club.CNews.ru (рос.). Архів оригіналу за 17 вересня 2021. Процитовано 17 вересня 2021.
  5. а б Международный Финансовый Клуб "БАНКИРЪ" Журнал «БАНКИРЪ». kbs-izdat.com. Архів оригіналу за 17 вересня 2021. Процитовано 17 вересня 2021.
  6. а б ISV-партнер года в решениях по автоматизации | CRM.UA. crm.ua (рос.). Архів оригіналу за 16 вересня 2021. Процитовано 16 вересня 2021.
  7. 20 историй цифровой трансформации в Украине: Укрэнерго, МАУ, Ощадбанк, Toyota, Eldorado, Ecosoft и другие. ain.ua. Архів оригіналу за 16 вересня 2021. Процитовано 16 вересня 2021.
  8. Архівована копія. Архів оригіналу за 15 жовтня 2011. Процитовано 21 вересня 2011.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)
  9. http://www.youtube.com/watch?v=vWNdjADUFLY Відеоролик «Впровадження Microsoft Dynamics CRM в Ощадбанку» (рос.)
  10. Архівована копія. Архів оригіналу за 29 листопада 2011. Процитовано 21 вересня 2011.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)
  11. http://expert.com.ua/58065.html
  12. Архівована копія. Архів оригіналу за 11 жовтня 2011. Процитовано 21 вересня 2011.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)
  13. Лидер сектора финансовых услуг Казахстана унифицирует обслуживание клиентов. Microsoft Customers Stories (англ.). Архів оригіналу за 16 вересня 2021. Процитовано 16 вересня 2021.
  14. Ukrainian electronics retailer boosts sales with transformed customer marketing. Microsoft Customers Stories (англ.). Архів оригіналу за 17 вересня 2021. Процитовано 17 вересня 2021.
  15. Отзыв о внедрении XRM® Loyalty в киевском ЦУМ — Наталия Оберемок (uk-UA) , архів оригіналу за 17 вересня 2021, процитовано 17 вересня 2021
  16. Подтверждение статуса золотого партнера Microsoft | E-consulting. www.e-consulting.com.ua. Архів оригіналу за 17 вересня 2021. Процитовано 17 вересня 2021.
  17. «ГVардия» Рейтинги ринків. Грудень 2009, сторінка 85
  18. Контакти | CRM.UA. crm.ua (ua) . Архів оригіналу за 16 вересня 2021. Процитовано 16 вересня 2021.
  19. Компанія E-Consulting на DOU. ДОУ (рос.). Архів оригіналу за 16 вересня 2021. Процитовано 16 вересня 2021.

Посилання[ред. | ред. код]