Жар тіла

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Жар тіла
Body heat
Вільям Герт у фільмі «Жар тіла»
Жанр Трилер
Неонуар
Режисер Лоуренс Кездан
Продюсер Джордж Лукас
Сценарист Лоуренс Кездан
У головних
ролях
Вільям Герт
Кетлін Тернер
Міккі Рурк
Оператор Richard H. Klined
Композитор Джон Баррі
Кінокомпанія Warner Bros.
Дистриб'ютор Warner Brothers
Тривалість 113 хв.
Мова англійська
Країна США США
Рік 1981
Касові збори 24 058 838 $[1]
IMDb ID 0082089

«Жар тіла» (англ. Body heat) — американський художній фільм-трилер знятий у жанрі нео-нуар 1981 року. Фільм був зроблен під впливом фільму 1944 року «Подвійна страховка»[2]. Фільм є рижесерським дебютом Лоуренса Кездана, та акторским дебютом Кетлін Тернер.

Сюжет[ред. | ред. код]

Дія відбувається у Флориді. Після випадкового знайомства на набережній у адвоката Неда Расіна (Вільям Герт) починається бурхливий роман з Метті Вокер (Кетлін Тернер), жінкою багатого бізнесмена. Як виявилося пізніше насправді Метті шукала собі компаньона бо планувала позбутися свого чоловіка і прибрати до рук його чималі статки. Нед вбиває її чоловіка та спалює тіло за допомогою часового механізму який він придбав у Тедді (Міккі Рурк), експерта з запалювальної зброї. Здавалося, злочин скоєно ідеально, проте незабаром його розкрито. Нед опиняється у в'язниці, а Метті вдається інсцинувати свою загибель і втекти

Примітки[ред. | ред. код]

  1. https://www.boxofficemojo.com/title/tt0082089/?ref_=bo_se_r_1
  2. Ebert, Roger (20 липня 1997). Body Heat (1981). rogerebert.com. Chicago Sun-Times. Архів оригіналу за 22 вересня 2012. Процитовано 25 січня 2010.

Посилання[ред. | ред. код]