Жах Амітивілля (фільм, 2005)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Жах Амітивілля
англ. The Amityville Horror
Жанр Фільм жахів
трилер
Режисер Ендрю Дуглас
Продюсер Майкл Бей
Майк Дрейк
Ендрю Форм
Бредлі Фуллер
Сценарист Скотт Касар
На основі Жах Амітивіля
У головних
ролях
Раян Рейнольдс
Мелісса Джордж
Оператор Пітер Лайонс Коллистер
Композитор Стів Яблонскі
Кінокомпанія Metro-Goldwyn-Mayer і Platinum Dunes
Дистриб'ютор Metro-Goldwyn-Mayer і Netflix
Тривалість 89 хв.
Мова англійська
Країна США
Рік 2005
Кошторис $19 млн.
IMDb ID 0384806
miramax.com/movie/the-amityville-horror

«Жах Амітивілля» (англ. The Amityville Horror) — американський фільм жахів 2005 року, знятий Ендрю Дугласом, з Раяном Рейнольдсом і Мелісою Джордж у головних ролях. Ремейк однойменного трилера 1979 року, який був знятий за однойменним романом Джея Енсон, заснованого на реальних свідченнях сім'ї Латс, де вони розповідають про те, що нібито з ними сталося, коли вони у 1975 році переїхали в Амітівілль, саме в той будинок на Оушен-Авеню, в якому Рональд Дефео-молодший у листопаді 1974 розстріляв всю свою сім'ю.

Сюжет[ред. | ред. код]

14 листопада 1974 року в поліцейську ділянку надійшов жахливий дзвінок: у резиденції родини Дефео шість чоловік застрелено в своїх ліжках. Рональд Дефео-молодший зізнався у вбивстві своїх батьків і братів, пояснивши, що якісь «голоси» веліли йому вчинити вбивства.

Рік тому Джордж і Кейті Латс з трьома дітьми переїздять в цей будинок, вважаючи, що збулася їх заповітна мрія. Вони ще не знають, що їх щастя під загрозою страшної демонічної сили, здатної його зруйнувати. Жах знову охоплює Амітивілль.

У ролях[ред. | ред. код]

Актор Роль
Раян Рейнольдс Джордж Латс Джордж Латс
Мелісса Джордж Кейті Латс Кейті Латс
Джессі Джеймс молодший Біллі Латс Біллі Латс
Джиммі Беннетт Майкл Латс Майкл Латс
Хлоя Морец Челсі Латс Челсі Латс
Рейчел Ніколс Ліза Ліза
Філіп Бейкер Гол Отче Келловей Отче Келловей
Ізабелль Коннер Джоді Дефео Джоді Дефео
Брендан Дональдсон Рональд Дефео-Молодший Рональд Дефео-Молодший
Кара Рубео Дон Дефео Дон Дефео

Видання[ред. | ред. код]

DVD[ред. | ред. код]

У США фільм був випущений на DVD в широкоекранному форматі, 4 жовтня 2005 року. Додаткові матеріали містять: коментарі Раяна Рейнольдса і продюсерів Ендрю Форма і Бредлі Фуллера; вісім віддалених сцен; міні-фільм Supernatural Homicide (рос. Надприродна одержимість) — розповідь поліцейських і місцевих про вбивства, що були покладені в основу даного фільму; «Джерело Зла» (рос. Джерело зла) — ролик про зйомки фільму; фотогалерея.

Blu-Ray + DVD[ред. | ред. код]

Американське видання на Blu-Ray диску вийшло в одній коробці з DVD-перевиданням та простим оформленням. На BD-диску з додаткових матеріалів присутній лише трейлер, в той час як DVD-диск містить коментарі продюсерів та акторів, видалені сцени, фотогалерею, записи зі знімального майданчика та інше. Але при цьому структура меню DVD-диска містить помилки, що не дозволяють переглянути більшу частину додаткових матеріалів.

Посилання[ред. | ред. код]