Жук (Marvel Comics)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Жук
Історія
Видавець Marvel Comics
Дебют Micronauts #1 (січень 1979)
Автор(и) Білл Мантло (сценарист)
Майкл Ґолден (художник)
Характеристики
Позиція добро
Команди й організації
Мікронавти, Вартові галактики

Жук (англ. Bug) — вигаданий супергерой з коміксів американського видавництва Marvel Comics. Спочатку є членом Мікронавтів, а пізніше — членом другого складу Вартових галактики.

Коли Жук дебютував у коміксі Micronauts #1 (січень 1979), він був також відомий як Галактичний воїн, взявши це ім'я від фігурки з іграшкової лінійки Мікронавтів, на якій базувалася серія коміксів. Всі персонажі іграшок належали компанії Takara Co., Ltd., а всі оригінальні персонажі — компанії Marvel. Починаючи з четвертого випуску, псевдонім Галактичний воїн зник. Це було зроблено після того, як Marvel зрозуміли, що оскільки дизайн персонажа не схожий на іграшку, вони можуть взяти на себе право власності, якщо використають іншу назву.[1]

Історія публікації[ред. | ред. код]

Мікронавти[ред. | ред. код]

Жук з'являвся як персонаж протягом усього випуску Micronauts, починаючи з першого випуску і до випуску #59, датованого серпнем 1984 року, останнього випуску серії.[2] Через кілька місяців Marvel перезапустив серію з Micronauts: The New Voyages #1 (жовтень 1984 року), де Жук знову з'явився як головний герой. Ця друга серія тривала до випуску #20 (травень 1986).[3]

Поза коміксами[ред. | ред. код]

Кіновсесвіт Marvel[ред. | ред. код]

  • В інтерв'ю про фільм «Вартові галактики» режисер і сценарист Джеймс Ґанн розповів, що Жук був у попередньому сценарії фільму як член команди. Пізніше він розповів, що навряд чи з'явиться в будь-якому майбутньому проєкті Кіновсесвіту Marvel, оскільки Marvel не володіє правами на персонажа, уточнивши, що права на Жука все ще належать Hasbro.
  • У фільмі «Людина-мураха та Оса: Квантоманія» з'являється персонаж, на ім'я Веб, озвучений Девідом Дастмалчіаном, який має певну схожість з Жуком.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Cronin, Brian (1 травня 2008). Comic Book Urban Legends Revealed #153. Comic Book Resources (англ.). Архів оригіналу за 9 серпня 2016. Процитовано 30 травня 2023.
  2. DeFalco, Tom; Sanderson, Peter; Brevoort, Tom; Teitelbaum, Michael; Wallace, Daniel; Darling, Andrew; Forbeck, Matt; Cowsill, Alan; Bray, Adam (2019). The Marvel Encyclopedia (англ.). DK Publishing. с. 63. ISBN 978-1-4654-7890-0.
  3. Micronauts: The New Voyages(англ.) на сайті «Grand Comics Database»

Посилання[ред. | ред. код]

  • Bug на Marvel.com
  • Bug(англ.) на сайті Comic Book DB