Загнані: терор проти геїв Росії

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Загнані: терор проти геїв Росії
Загнанные: террор против геев России
Жанр документалістика
Режисер Бен Стіл
Продюсер Карен Едвардс
Шейла Невінс
Фіона Стоуртон
Емі Вестгарч
Сценарист Бен Стіл
Франко Богіно
Айандель Алекс
Pascall
У головних
ролях
Меттью Бомер (читає текст) та російські ЛГБТ
Кінокомпанія Blakeway Productions
HBO Documentary Films (2014) (World-wide) (TV) — дистриб'ютор
Мова російська, англійські субтитри
Країна США США, Росія Росія
Рік 2014
IMDb ID 4093636

Загнані: терор проти геїв Росії (англ. Hunted: The War Against Gays in Russia, Загнанные: террор против геев России) — документальна стрічка про наслідки гомофобної політики для ЛГБТ-спільноти у РФ режисера Бена Стіла. Це фільм про діяльність у Росії угруповань так званих «ловців педофілів», який був показаний перед відкриттям Олімпіади в Сочі британським державним телеканалом Channel 4. Прем'єра стрічки відбулася 6 жовтня 2014 року у США. Текст читав Метт Бомер.

Про фільм[ред. | ред. код]

Автори стрічки відвідали кілька міст Росії, в яких найбільш активно веде свою діяльність бандитське угруповання «Окупай-педофіляй». Значна частина зйомок проходила в Санкт-Петербурзі. За словами Ліз МакКін, яка брала участь у створенні стрічки, молоді «геєборці» не приховують своїх облич і охоче розповідають у фільмі про методи війни, оголошеної проти неповнолітніх гомосексуалів. На екрані показані шокуючі кадри знущань з підлітків, розслідувати які влада Росії навіть не збирається, оскільки жертви злочинів в умовах наростаючої гомофобної істерії відмовляються звертатися за допомогою.

«Окупай-педофіляй» діє в Росії більш ніж в 30 містах. «Вони працюють нахабно і безкарно, прикриваючись твердженнями Путіна, який заявив, що російські діти піддаються ризику через існування геїв…», — говорить Ліз МакКін, яка сама стала свідком жорстоких акцій «ловців педофілів». Том Портер, редактор фільму, підкреслює, що ідеологи «окупай-педофіляй» навмисно стирають межі між педофілією і гомосексуальністю[1].

Див. також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]