Закоханий Джордж Лукас

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Закоханий Джордж Лукас
англ. George Lucas in Love
Жанр пародія
Режисер Джо Нассбаум
Продюсер Гарі Бріман
Жаклін Леско
Джозеф Леві
Сценарист Джо Нуссбаум
Тімоті Даулінг
Деніел Шер
На основі фільмів «Зоряні війни» та «Закоханий Шекспір»
У головних
ролях
Мартін Хайнс
Ліза Джейкаб
Оператор Ерік Хаазе
Композитор Дебора Лурі
Кінокомпанія Quality Filmed Entertainment
Тривалість 8 хв
Мова англійська
Країна США США
Рік 1999
IMDb ID 0203523

«Закоханий Джордж Лукас» (англ. George Lucas in Love) — студентський короткометражний фільм, що вийшов у червні 1999 року, і є водночас шаною та пародією на фільми «Зоряні війни» і «Закоханий Шекспір». Режисер фільму Джо Нассбаум фінансував фільм спадщиною своєї бабусі. У створенні фільму брало участь кілька десятків студентів кіно Університету Південної Каліфорнії.

Сюжет[ред. | ред. код]

У фільмі, Джордж Лукас — студент Університету Південної Каліфорнії у 1967 році і страждає від письменницької блокади, намагаючись написати сценарій фільму про молодого космічного фермера з поганим врожаєм «космічної пшениці». Скрізь, де він ходить, глядачі бачать студентів і вчителів, які нагадують Дарта Вейдера, Гана Соло, Чубакку, Джаббу Хатта, R2-D2 і C-3PO. Лукас оточений натхненням, але він нічого не бачить. Навіть його професор кіно, який виглядає і розмовляє як Йода, не може йому допомогти.

Зрештою, Лукас зустрічає свою музу — молоду дівчину (з дивною зачіскою) яка є «як би лідером студентського опору». Після їхньої зустрічі, все починається складатися в голові Лукаса, бо вона йому каже писати, що знає. Його письменницька блокада зникає і він закінчує свій шедевр.

Фільм показали на кінофестивалі в Торонто 19 вересня 1999 і він став популярний в колах фанатів «Зоряних воєн» і звичайних глядачів.

У ролях[ред. | ред. код]

Актор Роль
Мартін Гайнс Джордж Джордж
Ліза Джейкаб Меріон Меріон
Джейсон Пек Бенджі Бенджі
Джефф В'єнс Аарон Аарон
Девід Янг IV Чак Чак
Тімоті Даулінг Хел Хел
Джон Рафтер Лі Рантер Рантер

Цікаві факти[ред. | ред. код]

  • Джорджу Лукасу дуже цей фільм сподобався, і він послав вітального листа творцям.
  • Деякі вважають, що студентські фільми, згадані в пародії ( 1:42:08 і 6-18-67 ) не справжні, але Джордж Лукас дійсно їх знімав в університеті.
  • На 7 хвилині фільму в титрах після Starring: Martin Hynes & Lisa Jakub на півсекунди миготить фотографія молодого Джорджа Лукаса (ймовірно), що сидить за робочим столом.

Посилання[ред. | ред. код]