Замріяне місто

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
«Замріяне місто»
Автор Майкл Муркок
Назва мовою оригіналу The Dreaming City
Мова англійська
Жанр Фентезі
Видано 1961
Наступний твір Буреносець

Замріяне місто (англ. The Dreaming City) — роман відомого популярного британського письменника Майкла Джона Муркока, що був опублікований 1961 року.[1] Цей роман розпочинає цикл творів автора про Ельріка із Мельнібоне, що відбуваються на альтернативній Землі. У пізніших розповідях Муркок відмітив Ельріка як втілення Вічного воїна.

Сюжет[ред. | ред. код]

Ельрік останній імператор острова цивілізації Мелнібоне. Фізично слабкий і тендітний. Він альбінос, який повинен приймати спеціальні трави, щоб зберегти своє здоров'я. На відміну від більшості інших людей його раси, Ельрік має совість, хоча з самого початку молодий імператор використовує стародавні пакти і угоди з різними богами, демонами для отримання допомоги, щоб виконати свої завдання.

Після перебування в Молодих Королівствах, Елрік з флотом з найманих кораблів повертається до замріяного міста Імрир, де він планує вбити свого двоюрідного брата, Їркуна, і повернути свою кохану Кайморіль. Чорна магія передається йому його предками. Викуваний рунний меч, що несе бурю, поглинає душу Ельріка, але дарує сили, здоров'я і бойову доблесть.

Посилання[ред. | ред. код]

  1. Goodreads.com. Архів оригіналу за 27 жовтня 2016. Процитовано 1 вересня 2016.