За даними карного розшуку...

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
За даними карного розшуку…
рос. По данным уголовного розыска…
Жанр детектив
Режисер Валерій Михайловський
Сценарист Едуард Хруцький
У головних
ролях
Леонід Неведомський
Олександр Соловйов
Володимир Кенігсон
Олексій Ейбоженко
Геннадій Кринкін
Оператор Олег Нікіфоров
Композитор Георгій Мовсесян
Художник Марк Горелик
Кінокомпанія Кіностудія ім. М. Горького
Тривалість 70 хв
Мова російська
Країна СРСР СРСР
Рік 1979
IMDb ID 0188146

«За даними карного розшуку…» (рос. «По данным уголовного розыска…») — радянський детективний художній фільм, поставлений на Кіностудії ім. М. Горького у 1979 році режисером Валерієм Михайловським. Екранізація повісті Е. А. Хруцького «Тривожний серпень». Прем'єра фільму в СРСР відбулася у жовтні 1980 року.

Сюжет[ред. | ред. код]

Пролог. У перші дні Німецько-радянської війни в районі Мінську німецькі війська перехоплюють автомобіль мінського Ювелірторга, що евакуйовував цінності. За документами розстріляного інкасатора Шантреля німецька розвідка вирішує послати в Москву свою людину.

Серпень 1942 року. Москва. Після поранення лейтенант Сергій Бєлов (Олександр Соловйов) отримує призначення в Московський карний розшук, у відділ боротьби з бандитизмом (ОББ). Уже в перший день служби на новому місці йому доводиться включитися в розслідування жорстокого злочину: при збройному нальоті на квартиру ювеліра Івановського вбиті сам ювелір, його дружина, їх син — лейтенант Червоної Армії, який перебуває у відпустці після лікування в госпіталі, а також один із нальотчиків в формі воєнізованої охорони. Розслідуючи цей злочин, співробітники ОББ на чолі з майором міліції Даниловим (Леонід Неведомський) виходять на заступника начальника охорони Ювелірторга Шантреля (Віктор Речман). Однак коли оперативники приїжджають до нього на квартиру, з'ясовується, що той встиг сховатися. Подальше розслідування виводить працівників карного розшуку на діючу в Підмосков'ї банду запеклих кримінальників братів Музик, пов'язаних з німецькими спецслужбами. Банду вдається знищити, однак «Шантрель» все ще десь ховається. Шлях до нього може вказати відомий в кримінальному світі Володя Гомельський (Володимир Кенігсон). За пропозицією Данилова з фронту відкликають в минулому злодія «Червонця», а нині сержанта Червоної Армії Михайла Кострова (Олександр Хочинський). Про те, що він «зав'язав», в кримінальному світі не знають. Зображуючи нальотчика, який пограбував ювелірний магазин, «Червонец» починає шукати шляхи до Гомельського.

У ролях[ред. | ред. код]

Знімальна група[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]