За шкуру поліцейського

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з За шкуру поліціянта)
Перейти до навігації Перейти до пошуку
За шкуру поліціянта
фр. Pour la peau d'un flic
Жанр детектив
бойовик
мелодрама
Режисер Ален Делон
Продюсер Хорст Вендландт
Сценарист Ален Делон
Крістофер Френк
Жан-Патрік Маншетт
На основі Q3413908?
У головних
ролях
Ален Делон
Анн Парійо
Оператор Жан Турньє
Композитор Оскар Бентон
Сідні Беше
Кінокомпанія Adel Productions
Тривалість 105 хв.
Мова французька
Країна Франція Франція
Рік 1981
Касові збори 17 800 000 $
IMDb ID 0082935

«За шкуру поліціянта» (фр. Pour la peau d'un flic) — французький кінофільм 1981 року, виконавцем головної ролі та режисером якого став Ален Делон. Екранізація роману Жана-Патріка Маншетта «Скільки кісток!».

Сюжет[ред. | ред. код]

Літня дама наймає колишнього поліцейського Шука, щоб розслідувати зникнення її сліпої дочки Марти. Але жінку вбивають невідомі у центрі Парижа до того, як вона встигає повідомити детективу важливу інформацію. Разом із відставним комісаром Ейманном і своєю секретаркою Шарлоттою Шука намагається розплутати справу, де замішані різні поліцейські служби та наркоторговці. Під час розслідування на Шука у квартирі жертви нападає чоловік на прізвище Прадьє; Шука вбиває його, але спільнику вдається втекти. Повернувшись додому, Шука потрапляє в засідку, влаштовану комісаром Мадріє. Він убиває його, і в результаті тепер за ним полює не лише таємнича банда, але й поліція.

Потім викрадають секретарку Шука, яку він рятує від смерті в останній момент. Шука з'ясовує, що ним маніпулює поліцейський комісар Коччіолі, скеровуючи його проти своїх корумпованих колег. Шука ризикує життям, щоб з'ясувати істину і викрити банду. В останній момент його рятують поліцейські на чолі з Коччіолі.

У ролях[ред. | ред. код]

Знімальна група[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]