Злочинець (фільм, 2008)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Злочинець
Felon
Жанр триллер, драма
Режисер Рік Роман Во
Продюсер Стівен Дорфф
Сценарист Рик Роман Во
У головних
ролях
Стівен Дорфф
Вел Кілмер
Гарольд Перріно
Оператор Дена Гонзалес
Композитор Gerhard Daumd
Кінокомпанія Sony Pictures
Дистриб'ютор Sony Pictures Home Entertainment і Netflix
Тривалість 103 хв.
Мова англійська
Країна США США
Рік 2008
Кошторис $2,9 млн
IMDb ID 1117385
sonypictures.com/homevideo/felon/

«Злочи́нець» (англ. Felon) — американський кінофільм, драматичний трилер режисера Ріка Романа Во. Слоган фільму «No Rules. No Hope. No Way Out» («Нема правил. Нема надії. Нема виходу»). Світова прем'єра відбулась 13 липня 2008 року. Рейтинг MPAA: дітям до 17 років обов'язково присутність батьків.

Сюжет[ред. | ред. код]

Вейд Портер випадково вбиває грабіжника, який заліз в його будинок, суд приговорив його до 3 років в'язниці. Під час перевезення в окружну в'язницю в автобусі Вейд невільно бере участь у розбірках скінхедів, тому його розподіляють до відділення суворого режиму. Щоденно під час прогулянки охоронці влаштовують бої між ув'язненими, примушуючи їх жорстоко битися між собою, а за будь-яку непокору б'ють ув'язнених і навіть стріляють по них.

У цей момент у в'язницю переводять ув'язненого Джона Сміта, якого засудили до довічного ув'язнення за вбивство 17 людей. Він убив їх через помсту за своїх зґвалтованих молоду дружину і семирічну доньку. Вейд старається не втручатись і до нікого не приєднуватися, він просто хоче відсидіти свій термін і вийти. Але у в'язниці неможливо жити окремо від усіх, його беруть в оборот скінхеди, а охоронці примушують битися. Між Вейдом і Джоном зав'язуються непрості відносини. Коли ж Вейд відмовляється від боїв, то охоронці фабрикують на нього справу і йому присуджують ще 6 років в'язниці. Лора, дружина Вейда, не може стільки чекати, тому Вейд вирішує підставити начальника охорони, але все йде не за планом.

У ролях[ред. | ред. код]

Див. також[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]