Золоцвіт.Бібліотечка

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
"Золоцвіт.Бібліотечка"

Тип щомісячник
Мова українська, російська
Видавець ПП "Фіто"
Формат журнал

Засновано 2008
Редактор Юрій Самсон
Головний офіс м. Київ
Наклад 5000 (2009)
Передплатний індекс
(Укрпошта)
37485

"Журнал «Золоцвіт. Бібліотечка» — всеукраїнський авторський щомісячник відомої цілительки-травознавця Наталії Петрівни Зубицької (літературний псевдонім — Наталя Земна), присвячений питанням здорового способу життя та лікування методами народної медицини. Наклад — 5 тисяч примірників (станом на 2009 р.), мова видання — українська (підписний індекс 37485) та російська (підписний індекс 37487). У кожному випуску наводяться понад сто оригінальних рецептів траволікування від Наталі Земної, а також систематизовані матеріали популярної газети і радіопередачі «Зелена Планета». Журнал заснований у Києві у 2008 р., стиль викладу матеріалів — просвітницько-популярний. Кожний номер видання є тематичним, тобто присвячений лікуванню окремого виду захворювань (простудно-вірусних, офтальмологічних), певному методу лікування (наприклад, голкотерапії), або лікуванню та профілактиці недуг у певної вікової групи хворих.

Анотації останніх номерів[ред. | ред. код]

№ 11[ред. | ред. код]

В одинадцятому числі бібліотечки Наталя Земна розповідає про не дуже поширений, але досить ефективний метод лікування природними засобами у зимовий період, коли збирання трав та плодів не є можливим. Тим, хто не встиг заготувати цілющі рослини заздалегідь, пані Наталя пропонує скористатися гілочками, корою і корінням дерев, кущів, рослин, оскільки у них зберігаються всі необхідні вітаміни, мікроелементи, кислоти, біологічно активні речовини: алкалоїди, кумарини, флавоноїди тощо. № 11 містить першу частину матеріалів про голкотерапію — від розділів «Абрикос» до «Горобина». Продовження — у наступних номерах.

№ 10[ред. | ред. код]

Номер за жовтень 2009 р. присвячений надзвичайно популярній темі — лікуванню та профілактиці застуд, гострих респіраторних захворювань, грипу, ангіни, ларингіту, фарингіту, інших застудно-вірусних недуг. Багато уваги приділяється детальному описанню симптомів цих хвороб, виготовленню засобів індивідуального противірусного захисту (марлевих пов'язок, захисних масок тощо), іншим методам протидії пошестям.

№ 9[ред. | ред. код]

Дев'ятий випуск «Золоцвіт. Бібліотечки» продовжує розповідь про здоров'я дітей. Авторка не лише подає традиційні та добре знайомі багатьом читачам рецепти лікування дитячих недуг, але й розвінчує нові міфи, що стосуються виховання молодого покоління, модних харчових продуктів та дієтичних добавок для дітлахів та юнацтва. Наталя Земна звертає особливу увагу батьків на симптоми найпоширеніших сьогодні дитячих і підліткових захворювань та шляхи їх подолання.

№ 8[ред. | ред. код]

І молоді, і вже досвідчені мами знайдуть у серпневому номері журналу чимало корисної та нової інформації про догляд за новонародженими і їх лікування. Наталя Земна ділиться секретами розуміння потреб малюків, що були відомі попереднім поколінням, та зараз, на жаль, майже забуті. Що робити, коли у дитини болить животик, чому вона плаче і не може спати, від чого трапляються нежить, температура, попрілість тощо — відповіді на всі ці питання та багато інших містяться у № 8 за 2009 рік.