Зоряні війни: З пригод Люка Скайвокера

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
«Зоряні Війни: З пригод Люка Скайвокера»
Автор Алан Дін Фостер,
Джордж Лукас
Назва мовою оригіналу Star Wars: From the Adventures of Luke Skywalker
Мова англійська
Серія Зоряні війни
Жанр наукова фантастика
Видавництво США
Видано 12 листопада 1976
Сторінок 272
ISBN 0-345-26061-9
Попередній твір Death Stard
Наступний твір Splinter of the Mind's Eyed і Вірність

Зоряні Війни: З пригод Люка Скайвокера (англ. Star Wars: From the Adventures of Luke Skywalke або Star Wars Episode IV: A New Hope) — науково-фантастичний роман, перша книга саги про Всесвіт Зоряних війн. Книга авторства Алана Діна Фостера, що вийшла 12 листопада 1976 року.

Це є оригінальна назва новелізації фільму «Зоряні війни. Епізод IV. Нова надія». В першому виданні книги автором значився Джордж Лукас, але насправді головним автором книги був Алан Дін Фостер. Вперше вийшла 12 листопада 1976 у видавництві «Ballantine Books».

Книга була заснована на оригінальному сценарії Дж. Лукаса до першого фільму з циклу «Зоряних воєн». Публікувалась під кількома назвами: спочатку Star Wars: З Пригод Люка Скайвокера, пізніше просто «Зоряні війни», а потім (після виходу продовжень фільму) «Star Wars Episode IV: Нова надія».

Книга була видана приблизно за пів року до виходу фільму «Зоряні війни». В результаті, історія в книзі дещо відрізняється від історії, яка була екранізована. До лютого 1977 року, ще за три місяці до виходу фільму, новела була розпродана в кількості 125 000 примірників.

Посилання[ред. | ред. код]