Єнтафу

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
(Перенаправлено з Йентафу)
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Єнтафу
Єнтафу
Тип Суп
Походження
Необхідні компоненти тофу, фарш, Китайський гіркий гарбуз, баклажани, гриби шитаке, часник, сірача
Зазвичай використовувані компоненти мітболи, фішболи, каракатиця, окра, крабові палочки, варений рис, локшина, берізка водяна, куряча або свиняча кров

Єнтафу, рожевий суп з локшиною (тай. เย็นตาโฟ, кит. 酿豆腐, дослівно «фарширований тофу») — популярна страва в китайській та тайській кухні. Може вживатися як суп чи «сухим» без бульйону.

Походження[ред. | ред. код]

Компоненти супу

Походить з кухні народності хакка.

Приготування[ред. | ред. код]

Основою страви є соус єнтафу, що виготовляється з ферментованого тофу, соусу сірача, часнику, солі, цукру, оцту.

Китайський варіант використовує рибну пасту, м'ясний фарш як наповнювач до овочів (окра, китайський гіркий гарбуз, перець) та кубиків тофу з вирізаним отвором. Фаршировані овочі та тофу просмажують в олії. Отримані інгридієнти поливають соусом та бульйоном.[1][2]

У тайському варіанті єнтафу може мати широкий спектр інгредієнтів: мітболи, фішболи, каракатиця, окра, водяна берізка, крабові палички. Усі компоненти супу нарізають на шматки, які можна легко покласти до рота, швидко проварюють у бульйоні і подають. Інколи бульйон подають окремо. Разом з єнтафу подають варений рис або локшину. Суп не відрізняється від інших супів з локшини, окрім того, що він має присмак соусу єнтафу.

Для бульйону виварюють свинячі кістки протягом 2 годин. Окремо готують локшину. Суп збирають перед тим як подають на стіл.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Spice N' Pans (17 листопада 2017). Traditional Hakka Yong Tau Foo Soup & Dry Recipe 祖传客家酿豆腐. Процитовано 16 жовтня 2018. 
  2. Traditional Hakka Yong Tau Foo 祖传客家酿豆腐. Spice N' Pans (en-GB). 17 листопада 2017. Архів оригіналу за 17 жовтня 2018. Процитовано 16 жовтня 2018. 

Джерела[ред. | ред. код]