Йоахім Вамбсґанс

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Йоахім Вамбсґанс
Joachim Wambsganß
Народився 1961(1961)
Ландау, Німеччина
Країна Німеччина
Діяльність астрофізик, викладач університету
Alma mater Мюнхенський університет Людвіга-Максиміліана (1990)
Галузь Астрономія
Заклад Інститут астрономічних обчислень
Науковий ступінь докторський ступінь[1]
Членство МАС
Нагороди
Особ. сторінка wwwstaff.ari.uni-heidelberg.de/mitarbeiter/wambsganss

Йоахім Вамбсґанс (1961, Ландау) — німецький астрофізик, спеціаліст з космології, гравітаційного лінзування, рентгенівської астрономії та екзопланет, професор Гайдельберзького університету та директор Інституту астрономічних обчислень.

Біографія[ред. | ред. код]

Йоахім Вамбсґанс вивчав астрономію та фізику в Гайдельберзі та Мюнхені в 1981–1987 роках, захистивши дисертацією про мікролінзування. З 1990 по 1992 рік працював у Принстонському університеті. Потім він займався дослідженнями в Інституті астрофізики Макса Планка в Гархінзі та в Астрофізичному інституті в Потсдамі. У 1999 році він став професором Потсдамського університету, а в 2004 році перейшов на роботу в Гайдельберзький університет. У зимовому семестрі 2008/2009 років він працював запрошеним професором імені Пачинського в Принстонському університеті, а в літньому семестрі 2013 року отримав звання запрошеного професора імені Шредінгера в Центрі теоретичної фізики Паулі в Цюриху, який спільно підтримується Федеральною вищою технічною школою Цюриха та Цюрихським університетом.

Вамбсґанс належить до таких наукових асоціацій, як Американське астрономічне товариство, Астрономічне товариство[прояснити] та Німецьке фізичне товариство. Він також займається Дитячим університетом[de]. З листопада 2014 року є членом Ради з інформаційних інфраструктур[de].

Відзнаки[ред. | ред. код]

Дивіться також[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]