Кайлаш Чандра Махіндра

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Кайлаш Чандра Махіндра
Народився 1894
Лудгіана, Пенджаб[d], Британська Індія, Британська імперія
Помер Відсутність обов'язкового параметра 1=місяць! , 1963(1963-Відсутність обов'язкового параметра 1=місяць!-00) (у віці 68–69)
Країна  Індія
 Британська Індія
 Домініон Індія
Діяльність підприємець
Alma mater Мумбайський університет
Діти Keshub Mahindrad[1]

Кайлаш Чандра Махіндра, відомий як К. К. Махіндра (1894–1963), був індійським промисловцем, який заснував компанію Mahindra & Mohammed у 1945 році, яка пізніше була перейменована на Mahindra & Mahindra у 1948 році разом із Джагдішем Чандрою Махіндрою[2][3].

Молодість і освіта[ред. | ред. код]

Кайлаш Чандра Махіндра, відомий усім як KЧ, народився в 1894 році в Лудхіяні, штат Пенджаб, другим із дев'яти дітей. Коли їхній батько помер у ранньому віці, його старший брат JC став главою сім'ї, а KЧ - його найкращим другом і майбутнім діловим партнером.

KC навчався в Державному коледжі в Лахорі, де проявились його здібності до науки. У Кембриджі він отримав диплом з відзнакою, грав у хокей і захоплювався веслуванням. Після закінчення навчання він приєднався до Messrs. Martin & Company, де він редагував щомісячний журнал INDIA і, коротко, Hindustan Review.

Кар'єра[ред. | ред. код]

У 1942 році KC був призначений головою Індійської закупівельної місії в Сполучених Штатах. Повернувшись до Індії в 1945 році, він був призначений головою Індійського комітету вугільних родовищ уряду Індії, а також групи автомобілів і тракторів. Його внесок у розробку стратегічної політики щодо вугілля та застосування найновіших методів видобутку вугілля в Індії допоміг сформувати галузь, а його звіт з вугільної комісії став основоположним документом у галузі. У ці роки він також написав остаточну біографію сера Раджендраната Мукерджі.

Mahindra & Mahindra[ред. | ред. код]

У 1946 році KC переїхав до Бомбею, щоб заснувати Mahindra & Mohammed. Під його 13-річним керівництвом на посаді голови Mahindra & Mahindra зарекомендувала себе як великий індійський промисловий будинок у кількох секторах. У блискучій кар’єрі KC також працював директором Резервного банку Індії, Air India і Hindustan Steel.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. https://www.indiatodayne.in/amp/national/story/former-mahindra-group-chairman-keshub-mahindra-passes-away-at-99-in-mumbai-541828-2023-04-12
  2. ET Awards 2008-09: Lifetime Achievement Award- Keshub Mahindra. The Economic Times. 25 серпня 2009.
  3. Herdeck, p. 209
  • Margaret Herdeck; Gita Piramal (1985). Mahindra. India's Industrialists, Vol. 1. Lynne Rienner Publishers. ISBN 0894104152.

Посилання[ред. | ред. код]