Карл-Георг Вельман

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Карл-Георг Вельман
нім. Karl-Georg Wellmann
Народився 18 листопада 1952(1952-11-18)[1] (71 рік)
Західний Берлін, Німеччина
Країна  Німеччина
Діяльність політик
Alma mater Вільний університет Берліна і Берлінський технічний університет
Знання мов німецька
Посада член бундестагу Німеччиниd[1], Member of the Abgeordnetenhaus of Berlind, заступник члена у Парламентській асамблеї Ради Європиd[2], представник Парламентської Асамблеї Ради Європи[2], член бундестагу Німеччиниd і член бундестагу Німеччиниd[3]
Партія Соціал-демократична партія Німеччини і Християнсько-демократичний союз
Конфесія євангелічна церкваd[4]
Сайт wellmann-berlin.de
Карл-Георг Вельман

Карл-Ґеорґ Ернст Готлоб Вельман (нім. Karl-Georg Ernst Gottlob Wellmann; нар. 18 листопада 1952(19521118), Берлін, Західний Берлін) — німецький політик (член ХДС з 1972), Голова Німецько-української парламентської групи у Бундестазі, заступник Голови ГО «Німецько-Український Форум»[5].

Біографія[ред. | ред. код]

Вивчав ділове адміністрування та право у Вільному університеті Берліна. Працював адвокатом, особистим помічником берлінського сенатора з охорони здоров'я і соціального забезпечення і нотаріусом.

З 1979 по 1980 входив до Ради Молодіжного союзу, з 2001 — голова філії ХДС у районі Далем, з 2013 року — заступник голови філії ХДС в окрузі Штегліц-Целендорфе.

З 2001 по 2005 — член Палати представників Берліна, голова групи ХДС з розвитку міста та охорони навколишнього середовища.

З 2005 року — член Бундестагу. Голова Німецько-української парламентської групи.

З 2005 року пан Вельман — член Комітету закордонних справ, а також головний доповідач партії CDU/CSU по Україні, Білорусі та Росії.

З 2014 року він є головою Німецько-української парламентської групи, входить до складу Німецько-російської та Німецько-білоруської парламентських груп. Є повноправним членом ОБСЄ та Парламентської асамблеї Ради Європи.

У 2015 році став співзасновником Агентства модернізації України (АМУ)[6].

Агентство модернізації України[ред. | ред. код]

3 березня 2015 року. Представники Франції, Німеччини та Великої Британії підтримали пропозицію Федерації роботодавців України та профспілок, та створили Агентство модернізації України[7]. Через 200 днів агентство має представити чіткий комплексний план модернізації України. За результатами форуму «Україна завтра»[8], який пройшов у Відні, підписи під декларацією про створення агентства поставили голова Німецько-українського форуму Райнер Лінднер, голова Німецько-Української парламентської групи, депутат Бундестага Карл-Георг Вельман, французький громадський діяч, філософ і публіцист Бернар-Анрі Леві та член палати лордів британського парламенту лорд Річард Різбі. План модернізації України будуть готувати вісім відомих європейських політиків та бізнесменів, які очолили напрямки євроінтеграції України, з охорони здоров'я, фінансам та податкам, економіці, торгівлі, конституційній реформі, та юриспруденції, протидії корупції та застосування законів.

Раду АМУ представляють три засновника Агентства:

• член Палати лордів Великої Британії лорд Річард Різбі,

• депутат німецького парламенту і голова Німецько-української парламентської групи Карл-Георг Вельман,

• відомий французький політичний журналіст, філософ і письменник Бернар-Анрі Леві.

Сім'я[ред. | ред. код]

Одружений, має трьох дітей.

Посилання[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б Stammdaten aller Abgeordneten des Deutschen Bundestages
  2. а б http://www.assembly.coe.int/nw/xml/AssemblyList/MP-Details-EN.asp?MemberID=6596
  3. http://webarchiv.bundestag.de/archive/2013/1212/bundestag/abgeordnete17/alphabet/index.html
  4. http://www.bundestag.de/bundestag/abgeordnete18/biografien/W/wellmann_karl/259186
  5. Експерти з Німеччини, України, Австрії і Великої Британії обговорять шляхи врегулювання конфлікту в Україні. Архів оригіналу за 2 квітня 2015. Процитовано 23 березня 2015.
  6. Національна тристороння соціально-економічна рада: Агентство з модернізації України. Архів оригіналу за 2 квітня 2015. Процитовано 23 березня 2015.
  7. У Відні обговорили шляхи модернізації України. Архів оригіналу за 20 березня 2015. Процитовано 23 березня 2015.
  8. У Відні проходить міжнародний форум «Україна завтра»: онлайн-трансляція. Архів оригіналу за 2 квітня 2015. Процитовано 23 березня 2015.