Пилипенко Катерина Василівна

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Пили́пенко Катери́на Васи́лівна
Основна інформація
Дата народження 10 вересня 1992(1992-09-10) (31 рік)
Місце народження Дзержинськ (нині Торецьк)
Громадянство Україна Україна
Професія музикант, композиторка, педагог
Освіта Інститут культури і мистецтв імені Тараса Шевченка Луганський національний університет імені Тараса Шевченка
Інструменти баян
Жанр Класична музика, Contemporary accordion classical music
Гурт "COLORS TRIO"
musicforaccordion.com/Boutique/inform/pylypenko/index.htm

Пили́пенко Катери́на Васи́лівна (10 вересня 1992(19920910), м. Дзержинськ (нині Торецьк) Донецької області) — українська виконавиця (баяністка), лауреатка Всеукраїнських та Міжнародних конкурсів, композиторка[1], педагог, поетеса, художниця,[2] волонтерка.


Освіта[ред. | ред. код]

2007 року закінчила музичну школу імені І.Карабиця м. Торецьк по класу баяна М. М. Коломієць. У 2011 році закінчила Дзержинське музичне училище (нині Торецький музичний коледж) (по класу баяна А. І. Загуменнікова потім Г. І. Цимбал). У 2018 році закінчила Інститут культури і мистецтв імені Тараса Шевченка Луганський національний університет імені Тараса Шевченка (по класу баяна професора А. Я. Сташевського)(Луганськ — Старобільськ — Полтава).

Творча діяльність[ред. | ред. код]

Листопад 2012 р. — Міжнародний конкурс «Золота троянда — 2012» м. Львів (І премія)

Травень 2013 р. — Міжнародний конкурс баяністів та акордеоністів англ. «Perpetuum mobile» м. Дрогобич (ІІ премія), англ. «KrimAcco — 2013» м. Сімферополь (І премія).

Всього за період з 17 до 22 років Катерина Пилипенко взяла участь в 10 конкурсах різного рівня, на 7 з яких отримала звання лауреата.

Дебютувала як солістка на гала-концерті до Дня українського баяна в м. Луганськ у 2013 році та на ІІ Всеукраїнському фестивалі «День українського баяна» пам'яті «Небесної сотні» м. Київ 2014 р.[3]

Її талант присвячено класичній музиці та новому сучасному для світу європейському напрямку Contemporary accordion classical music.

Мала концерти присвячені до «Дня українського баяна і акордеона» (Торецьк, Слов'янськ), а також брала участь у концертному турне присвяченому 20-річчю педагогічній діяльності професора, доктора мистецтвознавства та заслуженого діяча мистецтв України А. Я. Сташевського (Полтава, Харків, Кропивницький).

У червні 2018 року на Міжнародному конкурсі баяністів та акордеоністів м.Солець-Здруй одержала першу премію[4] та присвятила перемогу батькам та вчителю.

Червень 2019 р. — Міжнародний конкурс акордеона  м. Розето-дельї-Абруцці (І премія у категорії з оркестром Премія Antonio Cericola), (ІІ премія у категорії електронного акордеона).

В 2019 році закінчила Вищу школу музики Voglia d'Arte (Італія) по класу акордеона професора Ренцо Руджієрі [Архівовано 6 листопада 2021 у Wayback Machine.].

Також Катерина дебютувала як композиторка, видавши альбом сучасних композицій для баяна, акордеона призначений для учнів початкової школи. Альбом «Веселкові тварини» [Архівовано 4 листопада 2021 у Wayback Machine.] включає сім різноманітних за формою композицій.

З вересня 2019 року Катерина Пилипенко працює як викладач народного відділу у Музичній школі імені Івана Карабиця м. Торецька.

Серпень 2020 року — керівник музичного гурту «COLORS TRIO».[5]

З 2020 року — офіційна волонтерка, член громадської організації ІМУН м. Торецька.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Архівована копія. Архів оригіналу за 8 березня 2021. Процитовано 10 жовтня 2020.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)
  2. Портал Независимых Художников / Приз зрительских симпатий. Архів оригіналу за 30 жовтня 2018. Процитовано 4 листопада 2018.
  3. Segment 3, Day of Bayan and Accordion, Kiev — Ukraine
  4. Akordeony grały jubileuszowo w Solcu-Zdroju. [Архівовано 4 листопада 2021 у Wayback Machine.](пол.)
  5. COLORS TRIO - YouTube. www.youtube.com. Архів оригіналу за 4 листопада 2021. Процитовано 4 листопада 2021.

Посилання[ред. | ред. код]