Качка Тарас Андрійович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Тарас Андрійович Качка
Народився 1979(1979)
Національність українець
Діяльність громадський активіст
Alma mater КНУ імені Тараса Шевченка і Міжнародний науково-технічний університет імені академіка Юрія Бугая
Заклад Міністерство економіки України

Тарас Андрійович Качка (нар. 1979, Кіровоградська область) — український громадський діяч, заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України[1]. З вересня 2019 року — Торговий представник України.

Життєпис[ред. | ред. код]

Отримав ступінь бакалавра права Міжнародного науково-технічного університету (Київ) та магістра права у Київському національному університеті ім. Тараса Шевченка, навчався в Національному інституті державного управління (Варшава).[2]

Віцепрезидент зі стратегічного розвитку (з січня 2014), та в. о. президента (листопад 2014 — квітень 2015) Американської торговельної палати в Україні.

Працював менеджером з питань регуляторної політики у міжнародних корпораціях, а також у Міністерстві аграрної політики та продовольства України, Міністерстві юстиції України (заступник директора Державного департаменту з питань адаптації законодавства Міністерства юстиції)[3].

Був уповноваженим з питань підприємництва при Державній фіскальній службі України (на громадських засадах). Керував «Українським медіа центром реформ» та входив у Цільову команду з податкової реформи при Міністерстві фінансів.

Політична діяльність[ред. | ред. код]

З 6 вересня 2019 — заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України — Торговий представник України[1].

У листопаді 2023 року Тарас Качка, заступник міністра економіки та торговий представник України, висловив занепокоєння щодо блокування трьох основних пунктів пропуску на кордоні з Польщею («Корчова – Краковець», «Гребенне – Рава-Руська» та «Дорогуськ – Ягодин») польськими перевізниками, підкреслюючи значний негативний вплив цього на український бізнес та економіку. Він зазначив, що ця ситуація може призвести до нестачі водіїв та вантажівок, впливаючи на всіх виробників – українських, польських та німецьких. Качка наголосив на необхідності розблокування експортних маршрутів через Польщу для відновлення нормальної діяльності та вказав на готовність України до переговорів з польським урядом та Єврокомісією для вирішення проблеми.[4][5]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б Розпорядження КМУ " Про призначення Качки Т.А. заступником Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України - Торговим представником України". https://www.rada.gov.ua/. Кабінет Міністрів України. Архів оригіналу за 8 Жовтня 2019. Процитовано 6 вересня 2019.
  2. Тарас Качка: «Українська економіка дуже диверсифікована, у ній немає однієї галузі, яка була б локомотивом». Архів оригіналу за 23 Серпня 2015. Процитовано 16 Вересня 2015.
  3. Склад Української частини Підкомітету № 2 «Економічні та соціальні питання, фінанси та статистика» Комітету з питань співробітництва між Україною та ЄС
  4. «Придушення бізнесу». Україна хоче розблокування кордону перед переговорами з Польщею та Єврокомісією – Качка — Forbes.ua. forbes.ua (укр.). 23 листопада 2023. Процитовано 20 лютого 2024.
  5. Тарас Качка: “Від транспортної блокади польська економіка постраждала більше, аніж українська”. Європейська правда (укр.). Процитовано 20 лютого 2024.

Посилання[ред. | ред. код]