Квак Де Сон

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Квак Де Сон
Загальна інформація
Національність кореєць
Громадянство  Південна Корея
Народження 13 лютого 1973(1973-02-13) (51 рік)
Спорт
Країна Південна Корея Південна Корея
Вид спорту дзюдо
Дисципліна легка (до 71 кг)
Участь і здобутки
Нагороди
Спортивні медалі
Представник Південна Корея Південна Корея
дзюдо
Літні Олімпійські ігри
Срібло Атланта 1996 до 71 кг
Чемпіонат світу
Срібло Чіба 1995 до 71 кг
Чемпіонат Азії
Срібло Нью-Делі 1995 до 71 кг
Золото Хошимін 1996 до 71 кг
Золото Маніла 1997 до 71 кг
Східноазійські ігри
Золото Пусан 1997 до 71 кг

Квак Де Сон (кор. 곽대성; 13 лютого 1973) — південнокорейський дзюдоїст легкої вагової категорії, виступав за збірну Південної Кореї в середині 1990-х років. Срібний призер літніх Олімпійських ігор в Атланті, володар срібної медалі чемпіонату світу, дворазовий чемпіон Азії, чемпіон Східноазійських ігор у Пусані, переможець багатьох турнірів національного та міжнародного рівня.

Біографія[ред. | ред. код]

Квак Де Сон народився 13 лютого 1973 року.

Першого серйозного успіху на дорослому міжнародному рівні досягнув у 1994 році, коли потрапив до основного складу корейської національної збірної і побував на студентському чемпіонаті світу в Мюнстері, звідки привіз золоту нагороду, яку він виграв у легкій ваговій категорії. Рік по тому виступив на чемпіонаті Азії в Нью-Делі, де став срібним призером, програвши у фіналі японцеві Накамурі Кендзо. У тому ж сезоні боровся на чемпіонаті світу в Чібі, де теж дійшов до фіналу і зазнав поразки від іншого представника Японії Хідесіми Дайсуке.

Завдяки низці вдалих виступів Квак удостоївся права захищати честь країни на літніх Олімпійських іграх 1996 року в Атланті, де на шляху до фіналу взяв гору над всіма чотирма суперниками, проте у вирішальному поєдинку знову зустрівся з Накамурою Кендзо і знову програв йому, здобувши таким чином срібну олімпійську медаль. У тому ж сезоні виступив на азійській першості в Хошиміні, де здобув перемогу над усіма опонентами в легкій вазі, у тому числі над казахом Ахатом Ашировим у фіналі, і завоював азійський чемпіонський титул.

Після Олімпіади в США Квак Десун ще протягом деякого часу залишався в основному складі дзюдоїстської команди Південної Кореї й продовжував брати участь у найбільших міжнародних турнірах. Так, у 1997 році він додав до послужного списку золоті медалі, які виграв у легкій ваговій категорії на чемпіонаті Азії в Манілі і на домашніх Східноазійських іграх у Пусані, де у фіналі взяв реванш у свого давнього суперника японця Накамури Кендзо. Востаннє показав значущий результат у 1999 році, коли виграв срібну медаль на міжнародному турнірі в Сеулі. Невдовзі після закінчення цих змагань вирішив завершити кар'єру професійного спортсмена, поступившись місце в збірній молодим корейським дзюдоїстам.

Посилання[ред. | ред. код]