Квіти запізнілі (фільм)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Квіти запізнілі
рос. Цветы запоздалые
Жанр мелодрама
Режисер Абрам Роом
Сценарист Абрам Роом
На основі Late Blooming Flowersd
У головних
ролях
Ірина Лаврентьєва
Олександр Лазарев
Ольга Жизнєва
Валерій Золотухін
Оператор Леонід Крайненков
Композитор Гектор Берліоз
Художник Геннадій М'ясников
Кінокомпанія «Мосфільм»
Тривалість 95 хв.
Мова російська
Країна СРСР СРСР
Рік 1970
IMDb ID 0065128

«Квіти запізнілі» (рос. «Цветы запоздалые») — радянський художній фільм 1970 року за мотивами однойменної повісті А. П. Чехова написаної в ранній період творчості письменника. Фільм знятий за інсценуванням Юрія Олеші (в титрах не вказаний). У фільмі звучить «Фантастична симфонія» Гектора Берліоза.

Сюжет[ред. | ред. код]

Це розповідь про нерозділене кохання і запізніле прозріння. У фільмі зображено життя родини князів Приклонських. Головна героїня княжна Марія (Ірина Лаврентьєва), досить симпатична дівчина, любить мати (Ольга Жизнєва) і брата Єгорушку (Валерій Золотухін). Брат же виявляється глибоко порочною людиною, яка не бажає позбавлятися від шкідливих звичок.

Незабаром з'являється в оповіданні і доктор Топорков (Олександр Лазарев). Марія і Єгорушка захворіли, і мати викликала лікаря Топоркова, так як була високої думки про його професійні якості. Він вилікував Приклонських, взяв з них гроші, і на цьому його візити до них скінчилися. Однак Маруся, начитавшись романів про кохання, встигла закохатися в доктора.

Життя героїв пішло під ухил. Маруся від всіх життєвих негараздів знову захворіла. У Топоркова ж раптом прокинулися почуття, але пізно, він виявляється не в силах їй допомогти і княжна вмирає.

У ролях[ред. | ред. код]

Знімальна група[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]