Квіткоробот

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Квіткоробот
Розробник Корея
Виробник Корея
Тип робот
Наявність на ринку немає
Вебсайт bbs1-kl.de

Квіткоробот[1] — простий електромеханічний пристрій з такими компонентами, як стебло і листя. Використовується в системах домашньої автоматизації та робототехніки. Спершу розроблена Berufsbildende Schule 1 Кайзерслаутерн в 2006 році та пізніше в Університеті Карнегі-Меллона в 2007 році. Квіткові роботи використовуються як інтелектуальні побутові прилади, з такими можливостями, як зондування, просте приведення в рух, і ефекторів, таких як лампи або зволожувач.

Опис пристрою[ред. | ред. код]

Подібно до квітки, роботизована квітка містить такі компоненти, як стебло і листя, маленькі датчики і ефектори, впроваджені в структурі. Квітка робот розроблений в університеті Карнегі-Меллона. Використовували сім ступенів свободи структури, один з них використовується для переміщення штока в напрямку вліво і вправо, а шість інших для переміщення листя. Побудована з використанням простих сервоприводів постійного струму, базова структура робота призводить в рух листя, використовує ІК-датчики, вбудовані на три своїх пелюстки, щоб відстежувати об'єкти.

Розроблена як розумна побутова техніка, роботизована квітка має безліч різних функцій. В першу чергу, квіткаробот використовується як фон чутливого пристрою, вона містить датчики температури, тиску, голосу та інтенсивності світла. На відміну від інших датчиків з аналогічною метою, поява квіткиробота дозволяє їй легше вписатися в різні кімнати, забезпечуючи більш зручне управління. Крім того, квіткаробот за допомогою невеликих рухів може перемішувати листя, створюючи естетично приємне оточення. Інші функції квіткиробота: бачення, запис голосу, освітлення та використання аромату емітера і зволожувач повітря.

Удосконалення[ред. | ред. код]

Удосконаленню квіткиробота сприяв інтерес в дослідженні сплаву з пам'яттю форми[2], так як такі розумні матеріали можуть краще апроксимувати рух квіткиробота. Група корейських дослідників запропонували в 2007 році на Міжнародній конференції з робототехніки і біотехніки проектування нової квіткиробота з такими матеріалами, а також поліпшення характеристик квіткового робота.

Джерела[ред. | ред. код]

  • Park, H. K.; Jung, S. M.; Choi, J. H.; Park, S. H.; Yoon, C. H.; Park, J. O. (2007), «A study on the moving mechanism for flower robot», Control, Automation and Systems, 2007. ICCAS'07. International Conference on: 2514—2518, doi:10.1109/ICCAS.2007.4406787

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Flower Robot
  2. Архівована копія. Архів оригіналу за 7 жовтня 2016. Процитовано 20 травня 2017.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)

Посилання[ред. | ред. код]