Кенгуру місяцекігтевий

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Кенгуру місяцекігтевий
Біологічна класифікація редагувати
Царство: Тварини (Animalia)
Тип: Хордові (Chordata)
Клада: Синапсиди (Synapsida)
Клас: Ссавці (Mammalia)
Інфраклас: Сумчасті (Marsupialia)
Ряд: Diprotodontia
Родина: Кенгурові (Macropodidae)
Рід: Onychogalea
Вид:
O. lunata
Біноміальна назва
Onychogalea lunata
(Gould, 1841)

Кенгуру місяцекігтевий[2] (лат. Onychogalea lunata) — вимерлий вид родини Кенгурових. Кенгуру місяцекігтевий був ендеміком західної та центральної Австралії і був загальнопоширеним наприкінці XIX сторіччя. Аборигени розповідали, що вид жив ще у 1950-х роках. Проживав на кам'янистих пагорбах, в мульгових заростях і рідколіссях. Кенгуру місяцекігтевий був винищений ймовірно, через хижацтво з боку чужорідних лисиць і кішок. Деградація довкілля, у тому числі зміна режимів пожеж, ввезення кролів і мисливство, можливо, мали вплив на швидкість вимирання.

Опис[ред. | ред. код]

Кенгуру місяцекігтевий був менший ніж інші два з роду кігтехвостих валабі. Біла смуга в цього виду не простягалася на шию, яка була темно-рудою. Нижні частини тіла були попелясто-білими й на стегнах були білі смуги, часто непримітні. Вага: 3,5 кг.

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Burbidge, A.A. & Woinarski, J. (2016) Onychogalea lunata: інформація на сайті МСОП (версія 2016.2) (англ.) 31 грудня 2012
  2. Конвенція про міжнародну торгівлю видами дикої фауни та флори, що перебувають під загрозою зникнення Підписана у Вашингтоні, округ Колумбія, 3 березня 1973 р. Виправлена в Бонні 22 червня 1979 р. Архів оригіналу за 9 серпня 2016. Процитовано 13 червня 2016.

Джерела[ред. | ред. код]