Кендюхов Олександр Володимирович

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Кендюхов Олександр Володимирович
Народився 23 жовтня 1972(1972-10-23) (51 рік)
Діяльність економіст
Заклад ДВНЗ ДонНТУ
Науковий ступінь доктор економічних наук[d]

Олександр Володимирович Кендюхов (*23 жовтня 1972) — український економіст, доктор економічних наук, завідувач кафедри стратегічного управління економічним розвитком Донецького національного технічного університету.

Наукові інтереси[ред. | ред. код]

У сфері інтересів — управління інтелектуальними ресурсами. Першим в України захистив докторську дисертацію з проблем організації та оцінки ефективності управління інтелектуальним капіталом.

Паралельно з науковими дослідженнями інтелектуального капіталу з 2005 року працював над проблемами стратегічного маркетингу та брендингу. В 2008 за його редакцією було видано перший в Україні термінологічний словник з маркетингу.

Наукові праці[ред. | ред. код]

Опублікував понад 200 наукових та навчально-методичних праць, у тому числі п'ять монографій, один підручник та два навчальні посібники з грифом МОН України, був запрошений до участі та виступав з доповідями більш ніж на 100 наукових та науково-практичних конференціях різного рівня.

Автор монографій та циклу наукових статей з інтелектуального капіталу та інтелектуальної економіки в умовах зростання глобальної конкуренції.

Громадська діяльність[ред. | ред. код]

Є головою Громадської організації «Всеукраїнська спілка вчених-економістів»

У 2007 обраний головою Донецької обласної організації Української асоціації маркетингу.

Посилання[ред. | ред. код]

Література[ред. | ред. код]

  • Зборщик, М. П. Відомі вчені технічної освіти і науки Донецького національного технічного університету (1921—2001) / М. П. Зборщик, Т. І. Овчаренко. — Донецьк, 2002.