Князєва Анастасія Павлівна

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Анастасія Князєва
рос. Анастасия Павловна Князева
Народилася 1 липня 2011(2011-07-01) (12 років)
Москва, Росія
Громадянство Росія Росія
Діяльність модель
Знання мов російська
Зріст 122 см

Анастасія Павлівна Князєва (1 липня 2011 [1], Москва, Російська Федерація) - російська модель, названа в 2017 році найкрасивішою дівчинкою світу британською газетою The Daily Mail[2]. Статті про дівчинку і розгорнувшися бурхливі дискусії з приводу її перемоги помістила британська газета The Sun[3], журнал Kids Russia Magazin[4], «Московський комсомолець»[5], французький Elle[1] та інші видання. В даний час проживає в Підмосков'ї[6] (В деяких виданнях вказується Перм[7]).

Біографія та кар'єра[ред. | ред. код]

Анастасія знялася вперше для реклами одягу у віці 2,5 року[4], а здобула популярність у віці чотирьох років в липні 2015 року, коли вона почала брати участь в фотосесії і відеозйомках дитячих рекламних кампаній. Активну роль в просуванні дочки зіграла матір дівчинки Анна Князєва (сама раніше працювала моделлю [5]), яка веде в Інтернеті аккаунти дочки[8]. Анна регулярно публікує в мережі фотографії фотосесій, а також знімки дочки, зроблені за лаштунками[2]. У жовтні 2016 року Анастасія стала обличчям колекції Little Miss Aoki — бренду австралійського модного будинку Mischka Aoki[3]. В активі дівчинки також зйомки в заставках каналів «Росія» і «Домашній»[6].

У грудні 2017 року британська газета The Daily Mail назвала шестирічну Анастасію Князеву найкрасивішою дівчинкою в світі. Свого часу подібний титул належав французькій моделі Тилан Блондо та росіянці Христині Піменової. Британська газета The Sun писала: «Стильна шестирічна дівчинка вже готова стати новою Тилан Блондо». Газети відзначають незвичайні блакитні очі і лялькову зовнішність дитини[3][2]. Нагорода стала повною несподіванкою для сім'ї дівчинки. «Мені почали дзвонити з Мюнхену, Берліну, з Австрії і просити інтерв'ю. Ми були і не в курсі статті в Daily Mail. Ніяких заявок на конкурси не подавали. Але, звичайно, приємно. Дочці поки нічого не сказала, може, повідомлю пізніше ... Та й не зрозуміє вона - Насті все одно на увагу з боку », - заявила її мати в інтерв'ю[6].

В даний час Анастасія співпрацює з агентством President Kids, відвідуючи тут дві програми навчання - курси мистецтва моделі і акторської майстерності в Дитячих акторських класах кіно (ДАКК, вони організовані спільно з кастинг-агентством First Choice )[9]. Інтерес дівчинки в 2017 році виявив бажання представляти агентство IMG Models[1]. Незважаючи на юний вік, Анастасія Князєва працює з брендами дитячого одягу: Chobi Kids, Kenguru, I am special, Keti One, Amoreco, Kisabiano,а також з південнокорейською автомобільною компанією Kia Motors і компанією «Сади Придонья»[9]. У серпні 2018 року Перший канал Російського телебачення представив у проекті «Бачили відео?» Інтерв'ю з Анастасією Князєвої, яка в прямому ефірі відповіла на запитання ведучого і розповіла про себе[10].

У вересні 2018 року Анастасія Князєва посіла п'яте місце серед п'ятдесяти найкрасивіших дітей світу за версією французького журналу L'Officiel . Рейтинг журналу був заснований на оцінці зовнішності юних моделей, на кількості обкладинок видань, на яких вони були представлені, на кількості підписників в Інстаграмі і кількості публікацій в пресі, а також запитах в пошукових системах і кількості рекламних контрактів, укладених з їх батьками[11].

Особисте життя[ред. | ред. код]

1 вересня російські ЗМІ повідомили, що Анастасія Князєва пішла в перший клас. Вебсайт журналу Cosmopolitan вказував, що на 3 вересня на сторінку юної моделі в Instagram , яку веде її мама, підписані вже 1,3 мільйона чоловік[12]. Вона передбачала також одночасно вчитися в першому класі хореографічної та музичної шкіл. Дівчинка вчить англійську мову, любить співати. Про себе вона говорить, що збирається стати кондитером (за іншими даними - ветеринаром[6]). Її брат Артем навчається в сьомому класі. Займається в секції тайського боксу. Серед інших його захоплень шахи (у нього 2-й юнацький розряд з шахів), він був чемпіоном Наро-Фомінського району з цього виду спорту.Також іноді знімається разом зі своєю молодшою сестрою[4].

Критика фотообразу дівчинки[ред. | ред. код]

В кінці 2017 року сім'я зіткнулася з різкими заявами читачів сторінки дівчинки в Мережі. Вони критикували мати Анастасії за створення «культу» дочки, на якому вона заробляє гроші, а також за надмірне для настільки маленької дитини використання косметики. Інші користувачі звинувачували її в виставленні напоказ особисте життя дитини і попереджали про можливі трагічні наслідки цього. Якщо на даний момент це хороше джерело доходу для сім'ї, то в майбутньому для дівчини це перетвориться на велику проблему », - приводила газета The Daily Mail коментар одного з користувачів. Критика була настільки гострою, що газета The Daily Mail була змушена навіть звернутися за коментарями до матері Анастасії в публічній формі, опублікувавши звернення в формі статті[13]. Занепокоєння автора статті в The Queensland Times викликало наполегливе бажання одного з дорослих шанувальників дівчинки запросити її на побачення[14].

Фотограф Ленс Беркітт висловив стурбованість у зв'язку з тим, що фотографії Анастасії, на його думку, були відретушовані і оброблені в фотошопі, він вважає, що це буде надавати негативний ефект на інших дітей. Він заявив: «Чи можуть такі фотографії бути ретушованими? Який сигнал це надсилає дітям? Найкрасивіша дівчина в світі повинна бути відретушована до смерті ... »[15].

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б в Elle, 2017.
  2. а б в Chan, 2017.
  3. а б в Richardson, 2017.
  4. а б в Kids, 2018.
  5. а б Ермак, 2017.
  6. а б в г Сачкова, 2017.
  7. Шестилетнюю Анастасию Князеву из Перми признали самым красивым ребенком в мире. // Московский комсомолец : Газета. — 2017. — 7 грудня.
  8. Brennan 1, 2017.
  9. а б Анастасия Князева. President Kids Management. Архів оригіналу за 25 Жовтня 2018. Процитовано 2018-05-2.
  10. Самая красивая девочка в мире. Видели видео?. 1 канал Российского телевидения. 08.08.2018. Архів оригіналу за 18 Жовтня 2018. Процитовано 2018-05-2.
  11. Ремизова, 2018.
  12. «Самая красивая девочка в мире» Анастасия Князева пошла в первый класс. Cosmopolitan. 3 сентября 2018. Архів оригіналу за 13 Вересня 2018. Процитовано 11 вересня 2018.
  13. Brennan, 2017.
  14. Foster, 2017.
  15. Tobitt, 2017.

Література[ред. | ред. код]

  • Анастасия Князева. Досье.. — № 11.
  • Названо имя самой красивой девочки в мире.. — № 12.
  • Ермак, Ольга. Самой красивой девочкой планеты стала 6-летняя москвичка Настя Князева.. — Число 6.
  • Ремизова, Мария. 5-летний сын Плющенко и Рудковской вошел в список самых красивых детей мира.. — Число 13.
  • Сачкова, Дарья. Шестилетнюю Анастасию Князеву из Подмосковья признали самой красивой девочкой в мире.. — Число 14.
  • Brennan, Siofra. «You're inviting online predators into her life»: Mother of Russian child model, six, hailed 'the most beautiful girl in the world' faces backlash for 'advertising' her to paedophiles.. — Число 6.
  • Brennan, Siofra. Is this the world's most stunning face? Eight-year-old Vogue model hailed the 'most beautiful girl in Russia' has been posing since the age of three (and boasts 460K Instagram followers).. — Число 14.
  • Chan, Emily. Is this the most beautiful girl in the world? Russian child model aged just SIX is hailed the new Thylane Blondeau (and she already has 500,000 Instagram followers).. — Число 5.
  • Foster, Ally. 'World's most beautiful' six-year-old targeted by creeps. — Число 6.
  • Get to know the six-year-old named the most beautiful girl in the world.
  • Richardson H.. Russian six-year-old model dubbed the new «most beautiful girl in the world»… and she already has over 523,000 Instagram followers.. — Число 5.
  • Tobitt, Charlotte. . — Число 6.

Посилання[ред. | ред. код]