Кобилецький перевал

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Кобилецький перевал
Кобилецький перевал
Кобилецький перевал

48°02′ пн. ш. 24°05′ сх. д. / 48.033° пн. ш. 24.083° сх. д. / 48.033; 24.083Координати: 48°02′ пн. ш. 24°05′ сх. д. / 48.033° пн. ш. 24.083° сх. д. / 48.033; 24.083
Країна  Україна
Регіон Закарпатська область
Розташування Україна Україна
Закарпатська область,
Рахівський район
Система на південь від масиву Свидовець (Українські Карпати)
Тип гірський перевал
Висота 870 м
Кобилецький перевал. Карта розташування: Закарпатська область
Кобилецький перевал
Кобилецький перевал
Кобилецький перевал (Закарпатська область)
Мапа
CMNS: Кобилецький перевал у Вікісховищі

Кобиле́цький перева́л —  перевал в Українських Карпатах. Розташований у межах Рахівського району Закарпатської області, на південь від гірського масиву Свидовець.

Висота — 870 м над р. м. Через перевал проходить дорога, що веде від села Косівська Поляна до смт Кобилецька Поляна. Дорога вузька, переважно ґрунтова, частково з асфальтовим покриттям, місцями брукована диким каменем, відносно важкопрохідна, годиться хіба що для вантажного транспорту, мотоциклів або автомобілів підвищеної прохідності. Взимку перевал непроїзний.

З перевалу відкриваються чудові краєвиди на довколишні гори: на північний схід — частина масиву Свидовець, на північний захід — гора Апецька, на південний схід — Кузійський масив.

На перевалі розташовані: гірськолижний курорт, поруч — масивна гора Кобила; при її підніжжі: смт Кобилецька Поляна (на захід), та село Косівська Поляна (на схід).

Див. також[ред. | ред. код]

Джерела[ред. | ред. код]