Коли я стану велетнем

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Коли я стану велетнем
рос. Когда я стану великаном
Жанр мелодрама
лірична комедія
Режисер Інна Туманян
Сценарист Олександр Кузнецов
Інна Туманян
У головних
ролях
Михайло Єфремов
Наташа Сеземан
Оператор Валерій Гінзбург
Композитор Євген Геворгян
Художник Борис Комяков
Кінокомпанія Кіностудия ім. М. Горького
Тривалість 84 хв.
Мова російська
Країна СРСР СРСР
Рік 1978
IMDb ID 0077815

«Коли я стану велетнем» (рос. «Когда я стану великаном») — радянський дитячий художній фільм, знятий на кіностудії ім. М. Горького в 1978 році режисером Інною Туманян.

Сюжет[ред. | ред. код]

Головний герой — восьмикласник Петя Копєйкін, «запеклий хуліган» — за висловом вчителя, зриває шкільний спектакль «Сірано де Бержерак» через те, що йому не подобається призначення однокласника-вискочки Феді Ласточкіна на роль Сірано. З цієї події починається історія «а-ля-Сірано» між Копєйкіним і Ласточкіним.

Непоказний Петя, що страждає від маленького росту, знаходиться завжди в центрі уваги, він закоханий в однокласницю Машу Горошкіну. Маша захоплена посереднім новачком-дев'ятикласником Колею Крісталловим. Копєйкін погоджується на роль посередника в їхніх взаєминах: Крісталлову передає записку від Маші, а знаючи любов Маші до поезії, пише і передає Крісталлову вірші, а той на прохання Копєйкіна видає їх за свої.

Маша приймає це за чисту монету і вважає, що Крісталлов хороший поет і взагалі «універсал» (він ще й баскетболіст). Загалом, Петя благородно намагається зробити все, щоб «збулося як Маша хоче».

Ситуацією поспішає скористатися Федя Ласточкін в помсту за зірваний спектакль — відкриває очі Крісталлову на закоханість Копєйкіна в Горошкину. Крісталлов, отримавши незаперечні докази цього, висловлює все Копєйкіну («Ти не можеш їй подобатися!»). Оскільки Копєйкін і Горошкіна живуть в сусідніх квартирах і балкони їх поруч, Маша все чує і розуміє, чиї були насправді вірші, що Копєйкін, будучи в неї закоханий, показав справжнє благородство, а Крісталлов — пустушка…

У ролях[ред. | ред. код]

Знімальна група[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]