Колкатський кінофестиваль

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Колкатський кінофестиваль
Логотип Колкатського кінофестивалю
Місце проведення Колката, Індія Індія
Роки проведення 1995 - наш час
Засновник(и) Кіноцентр Західної Бенгалії
Дати проведення листопад
Мова англійська
kff.in
CMNS: Колкатський кінофестиваль у Вікісховищі

Колкатський кінофестиваль (бенг. কলকাতা ফিল্ম ফেস্টিভাল, англ. The Kolkata Film Festival) — щорічний міжнародний кінофестиваль, який проводиться в столиці індійського штату Західний Бенгал, у місті Колката (колишня назва — Калькутта). Це другий найстаріший міжнародний кінофестиваль Індії (після фестивалю кіно в Гоа). Фестиваль було організовано у 1995 році Кіноцентром Західної Бенгалії [1].

Щороку захід відвідують близько 100 продюсерів і представників інших кінофестивалів. Фестиваль не вручає жодних нагород, оскільки не є конкурсним.

Міжнародна федерація асоціацій кінопродюсерів акредитувала Колкатський кінофестиваль як один із п'яти кінооглядів, що входять до числа неконкурсних фестивалів ігрових фільмів.

Кінофестиваль щороку проходить з 10 по 17 листопада.

Умови участі у фестивалі[ред. | ред. код]

Немає обмежень щодо тривалості робіт, які можна подати на участь у фестивалі, стосовно ж віку, то кінострічка не може бути старшою двох років. Формат плівки: 35 мм або 70 мм. Обов'язковими є англійські субтитри, якщо мова фільму не англійська. Крайній термін реєстрації робіт — це, зазвичай, 31 серпня поточного року.

Див. також[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Архівована копія. Архів оригіналу за 20 грудня 2011. Процитовано 20 грудня 2011.{{cite web}}: Обслуговування CS1: Сторінки з текстом «archived copy» як значення параметру title (посилання)