Кольорові сни (Мотор'ролла)

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Кольорові сни
Студійний альбом
Виконавець Мотор'ролла
Дата випуску 3 липня 2008 (2008-07-03)
Жанр Альтернативний рок,
поп-рок,
ню-метал
Тривалість 46:51
61:08 — бонус
Мова українська
Студія звукозапису FDR Media
Київ, Україна
Лейбл 2008-2015 Moon Records
2015 BOG DA NOVA MUZYKA
Професійні огляди
Music.com.ua
5/10 зірок[1]
Київський рок-клуб
7/10 зірок[2]
Хронологія Мотор'ролла
Попередній
←
…шо кому не ясно?
(2005)
Два кроки до весни
(2015)
Наступний
→
Зовнішні відеофайли
«Аеліта» на YouTube
«Моя вода» на YouTube
«Полум'я» на YouTube
«До тебе мила» на YouTube
«Пригадай» на YouTube
«Я не бачу кольорових снів (live)» на YouTube

«Кольорові сни» — четвертий студійний альбом українського рок-гурту «Мотор'ролла». Він вийшов 3 липня 2008[3] на лейблі Moon Records.

Про альбом[ред. | ред. код]

Презентація альбому відбулася 3 липня 2008 у приміщенні магазину музичних інструментів «Музторг» у Києві. Розпорядником презентації був відомий телеведучий Ігор Пелих, а після цього команда відіграла півгодинний акустичний концерт[4].

За словами Сергія Присяжного, альбом мав вийти раніше, але гурт не влаштовував його стан[5].

Взагалі-то він (альбом) мав з'явитися ще в кінці минулої весни, але його стан на той момент нас не задовольняв. Я маю на увазі, що його звучання було настільки далеким від того, як ми собі це уявляли, що ту версію взагалі не можна показувати людям. Не можу сказати, що і нинішня робота мене влаштовує на 100%, але так і повинно бути, інакше немає сенсу розвиватися далі. Цей рік ми витратили на пошуки і роботу з саундпродюсерами, які б розуміли наші бажання, а нам би подобалися їхні можливості. Тому було цілих три мозкових центру, які з'єднували все в єдине ціле. Це Віктор Странник, з яким ми спочатку працювали над 5 композиціями; стільки ж зробив для нас Ярослав Вільчик; а ще дві пісні продюсував канадський фахівець Ед Краутнер.

— Сергій Присяжний, Мотор'ролла[5]

Список композицій[ред. | ред. код]

Стандартне видання[6]
#НазваАвтор слівАвтор музикиТривалість
1.«Аеліта»Тома ПриймакМотор'ролла3:36
2.«Моя вода»Тома ПриймакМотор'ролла4:02
3.«До тебе, мила»Богдан ГловацькийБогдан Гловацький3:23
4.«Полум'я»Тома ПриймакМотор'ролла3:51
5.«Струм»Тома ПриймакМотор'ролла4:03
6.«Додому не йшов» (Кавер-версія пісні Страшний головний біль)Мотор'роллаСергій Присяжний
Мотор'ролла
3:13
7.«Дівчинку убив я»Мотор'роллаСергій Присяжний
Мотор'ролла
3:23
8.«Давай я навчу тебе поганому»Тома ПриймакМотор'ролла5:02
9.«Травень»Мотор'роллаСергій Присяжний
Мотор'ролла
3:46
10.«Пригадай (Новорічна)»Тома ПриймакМотор'ролла4:17
11.«Нумотіомани»Тома ПриймакМотор'ролла4:30
12.«Я не бачу кольорових снів» (за участю Олександра Положинського з Тартак)Сергій ПрисяжнийМотор'ролла3:45
Загальна тривалість 46:51
Бонус
#НазваТривалість
13.«Аеліта (Disco Mix)»3:38
14.«Моя вода (Pop Mix)»3:15
15.«До тебе, мила (Romantic Mix)» (за участю Валентини Степової)3:42
16.«Полум'я (Acoustic Mix)»3:42
Загальна тривалість 61:08

Тематика композицій[ред. | ред. код]

У одному з інтерв'ю Сергій Присяжний розповів про пісні з альбому[4]:

  • Аеліта

Текст до пісні написала Тома Приймак, з якою ми дуже тісно почали працювати після її ж пісні «8-й колір». Пісня народилася відразу, коли я дома, на кухні, перебирав гітарні струни. І вже пізніше я перечитував «Аеліту» Олексія Толстого.

  • Моя вода

Текст пісні я дуже довго переробляв. Мелодика була готова за кілька хвилин, але слова не вкладалися в неї і довелося все краяти. Тому це ніби спільна робота моя і тієї ж Томи Приймак

  • До тебе, мила

Оригінально цю пісню написав наш друг, який присвятив її своїй коханій і навіть записав її. Напередодні дня народження цього друга мені до рук якраз потрапив цей любительський запис, я його розучив і на святі виконав для нього. Друг був вражений і дав добро на запис пісні всією групою і так вона увійшла в альбом.

  • Полум'я

Мелодика пісні народилася під час зйомок кліпу на «8-й колір». Коли відпочивав оператор я сидів з гітарою і щось награвав. Мелодію підхопив барабанщик і таким чином народилося ця пісня.

  • Дівчинку убив я

Це відголос тієї музики, яку Мотор'ролла грала на своїх початках, такий собі панк-рок. Вона створена дуже давно і російською мовою. Кілька років тому я її переклав і вона мала увійти ще в попередній альбом, але тоді для неї там не залишилося місця. Але щоб «Дівчинка» не пропала, ми постановили її вклеїти в «Кольорові сни», як пам'ять про нашу рок-н-рольну молодість.

  • Давай я навчу тебе поганому

Назва цієї пісні оригінально звучала як «Недоказаний міф». Ми її і тепер так між собою називаємо. Мені текст сподобався з першого ж прочитання. А вже пізніше я дізнався, що його написано було Томою Приймак спеціально про мене.

  • Травень

Ще одна ностальгічна і колективна пісня гурту, яка мала увійти ще у наш другий альбом. Ми її виконували на концертах ще від 1998-го року. Але через пертрубації у групі все якось до неї не доходили руки, хоча на виступах вона постійно звучала. Тому, щоб віддати належне «Травневі», ми його перезаписали і вже у новому звучанні він опинився на нашому четвертому альбомі.

  • Струм

Ця пісня повністю називається «Вдарить електричний струм». Це ще один автобіографічний текст для мене. Це одна з наших найновіших пісень і можна припустити, що саме в такому напрямку ми будемо розвиватися далі.

  • Додому не йшов

Ще один кавер. Оригінал цієї пісні виконувала хмельницька команда «Страшний головний біль», яка зараз майже не існує, і в ній йдеться про молодшого брата лідера цієї групи. Мені ця композиція завжди дуже подобалася, і коли я недавно зустрівся з їх фронтменом, то отримав від нього дозвіл на виконання цієї композиції.

  • Пригадай (Новорічна)

Це наша новорічна пісня. З одного боку ніби кон'юнктура, бо треба мати в репертуарі новорічну композицію, а з іншого — ми хотіли її зробити без усіляких ялинково-серпантинових символів, які вже застрягли в зубах. Це такий british стиль, який передає настрій свята. Іншими словами, так би ми звучали, якби народилися всією групою десь у Манчестері. Це справжня новорічна рок-пісня.

  • Нумотіомани

Глибока пісня, яка вимагає досконалої вимови. Мені було складно її виспівувати і на це пішло доволі багато часу. Це навіть не зовсім пісня, це швидше співана поезія. Ми в групі довго сперечалися, чи взагалі її варто робити. І навіть коли пісня була готова, то душа не лежала до неї чомусь. Аж після кількох живих виконань і бурхливої реакції публіки ми постановили її дати на диск.

  • Я не бачу кольорових снів

Пісня, яка дала поштовх назві альбому. Оригінал тексту був написаний мною російською мовою ще десять років тому. Це гостро соціальний текст, який ми витягнули на світло, переклали і нам здається, що вона актуальність не втратила. Заспівана вона з Сашком Положинським з гурту Тартак і декому навіть здається, що це його авторство.

Учасники запису[ред. | ред. код]

У записі альбому брали участь[7]:

Мотор'ролла[ред. | ред. код]

Запрошені музиканти[ред. | ред. код]

Інші учасники[ред. | ред. код]

  • Ярослав Вільчик — звукорежисер (треки 5, 8, 9, 12 та 16)
  • Віктор Странник — звукорежисер (треки 1, 2, 3, 6, 11, 13, 14 та 15)
  • Ед Краутнер — звукорежисер (треки 4 та 7)
  • Геннадій Працевич — фото
  • Антон Булах — дизайн
  • Денис Гріцфельдт — дизайн

Примітки[ред. | ред. код]

  1. Music.com.ua. Рецензія на "Кольорові сни" (uk-UA) . Архів оригіналу за 24 лютого 2009. Процитовано 14 липня 2010.
  2. Альбом «Кольорові сни» - гурт Мотор'ролла | Рецензія | Слухати. rock.ua (англ.). Архів оригіналу за 27 жовтня 2021. Процитовано 13 жовтня 2021.
  3. МОТОР'РОЛЛА/ Мотор'ролла — український рок-гурт з Хмельницького, створений... RadioClub.ua – мультимедійний розважальний портал (uk-UA) . Архів оригіналу за 28 вересня 2021. Процитовано 13 жовтня 2021.
  4. а б Група «Мотор’ролла» презентувала альбом «Кольорові сни» - Starlife - Звёздная жизнь. starlife.com.ua. Архів оригіналу за 23 жовтня 2021. Процитовано 13 жовтня 2021.
  5. а б Мотор'ролла - Кольорові Сни на Аудіо CD. Інтернет-магазин 'Два Меломана' (uk-UA) . Архів оригіналу за 27 жовтня 2021. Процитовано 13 жовтня 2021.
  6. Мотор'ролла – Кольорові Сни (2008, CD) (англ.), архів оригіналу за 1 листопада 2021, процитовано 13 жовтня 2021
  7. RockHouse Shop&Bar || Мотор'ролла. Кольорові Сни. rockhouse.com.ua. Архів оригіналу за 23 жовтня 2021. Процитовано 13 жовтня 2021.

Посилання[ред. | ред. код]