Комедія про Лісістрату

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Комедія про Лісістрату
рос. Комедия о Лисистрате
Жанр комедія
Режисер Валерій Рубінчик
Сценарист Валерій Рубінчик
На основі Лісістрата
У головних
ролях
Олена Корєнєва
Ольга Кабо
Олександр Калягін
Костянтин Райкін
Оператор Валентин Піганов
Композитор Олег Янченко
Художник Юрій Кладієнко
Кінокомпанія Мосфільм
Тривалість 99 хв.
Мова російська
Країна СРСР СРСР
Рік 1989
IMDb ID 0123138

«Комедія про Лісістрату» (рос. «Комедия о Лисистрате») — радянський художній фільм 1989 року, знятий режисером Валерієм Рубінчиком за мотивами комедії давньогрецького драматурга Аристофана «Лісістрата».

Сюжет[ред. | ред. код]

Жінки Спарти і Афін стомлені Пелопоннеською війною, яку ведуть їхні чоловіки. Щоб покласти край цьому нескінченному протистоянню, що втомило всіх, молода вдова Лісістрата збирає всіх жінок і переконує дати клятву в Храмі Афіни не допускати до себе чоловіків і жити під замком до тих пір, поки їхні чоловіки не припинять воювати.

Афінянкі замикаються в Акрополі, який намагається безуспішно штурмувати Радник. У відповідь жінки обсипають і його, і інших воїнів, глузуванням. Однак з часом терпінню жінок приходить межа, так що вони одна за одною шукають привід для відлучки додому. Лісістраті доводиться умовляти подруг дотримуватися клятві. Тим часом, до Мірріни приходить її чоловік Кінесій. Жінка відмовляє йому в близькості.

Несподівано з'являється вісниця Богів Ірида, чим бентежить афінянок, а в цей час Радник зі своїми людьми знову намагається штурмувати Акрополь. Перед цим всі воїни оголюються. Але точно так само роблять і жінки, і їх вид бентежить чоловіків. Тим часом в Афіни з пропозицією миру прибувають посли зі Спарти. Народ радіє. Фільм закінчується демонстрацією робочого матеріалу.

У ролях[ред. | ред. код]

Знімальна група[ред. | ред. код]

Посилання[ред. | ред. код]