Комісія з гідрології та гідроекології Українського географічного товариства

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Комісія з гідрології та гідроекології Українського географічного товариства
Тип комісія[d]
Засновано 2002
Сфера водні ресурси України, гідрологія і гідроекологія
Країна  Україна
Керівник Хільчевський Валентин Кирилович
Друкований орган Гідрологія, гідрохімія і гідроекологія
Материнська
організація
Українське географічне товариство

Комісія з гідрології та гідроекології — структурний підрозділ у складі Українського географічного товариства (УГТ), який функціонує на громадських засадах. Утворено рішенням вченої ради УГТ у 2002 р.

Основна мета діяльності комісії — координація зусиль членів УГТ в галузі гідрологічних досліджень в Україні, популяризація гідрологічних знань та сприяння гідроекологічному вихованню населення.

Голова комісії з гідрології та гідроекології — професор В. К. Хільчевський (Київський національний університет імені Тараса Шевченка).


Основні напрямки діяльності[ред. | ред. код]

  • Участь у громадському русі та підтримка спільно з Всеукраїнською екологічною лігою гідроекологічних ініціатив по збереженню малих річок. Зокрема таких, наприклад, як ініціатива «Збережемо річку Либідь», звернення з якою до Київради набрало понад 10 тис. електронних підписів громадян.
Нагородження переможців Всеукраїнського конкурсу наукових робіт по секції гідрології Малої академії наук України, Київ, 2017 р.
  • Активна участь у роботі з школярами в рамках Малої академії наук (МАН), робота в журі Всеукраїнського конкурсу наукових робіт МАН по секції гідрології.

Див. також[ред. | ред. код]

Література[ред. | ред. код]

  1. Звіт про діяльність українського географічного товариства за 2008—2012 роки / Українське географічне товариство. — К.: Видавництво «Обрії» — 2012.
  2. Звіт про діяльність українського географічного товариства за 2004—2008 роки / Українське географічне товариство. — К.: Видавництво «Обрії» — 2008.

Посилання[ред. | ред. код]