Контингентні біженці

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку

Контингентні біженці (нім. Kontingentflüchtlinge) — це біженці, яким дозволено переїхати до Німеччини за фіксованою кількістю (квотою). Це стосується біженців, які були прийняті в рамках кампанії з надання гуманітарної допомоги на підставі віз, або декларації про прийняття від Федерального міністерства внутрішніх справ Німеччини. Вони не проходять процедуру надання притулку чи будь-якої іншої процедури визнання, але отримують дозвіл на проживання з гуманітарних міркувань одразу після прибуття (розділи 23 і 24 Закону про проживання), але не можуть вільно обирати місце проживання відповідно до постанови Федерального Адміністративного суду Німеччини[1].

Контингентні біженці розподіляються між федеральними землями відповідно до "ключа Кенігштайна"[2]. Вони мають право на курс інтеграції та мовний курс і, на відміну від шукачів притулку, з самого початку отримують дозвіл на роботу в Німеччині[3].


Примітки[ред. | ред. код]

  1. Архівна копія на сайті Wayback Machine. In: rechtsanwalt.com (нім.)
  2. Flüchtlinge in München: Allgemeine Informationen und Verfahrensablauf. Landeshauptstadt München, Sozialreferat. Процитовано 24 січня 2015. (нім.)
  3. Syrer auf der Flucht – Zahlen und Fakten. Deutsche Welle. 20 лютого 2014. Процитовано 24 січня 2015. (нім.)

Посилання[ред. | ред. код]