Континенти, на яких ми живемо

Матеріал з Вікіпедії — вільної енциклопедії.
Перейти до навігації Перейти до пошуку
Континенти, на яких ми живемо
рос. Континенты, на которых мы живем
Загальна інформація
Автор колектив авторів
Жанр науково-популярний
Країна СРСР СРСР
Мова оригіналу російська
Видавництво «Прогресс»
Дати публікацій
Перше видання 1976-1982

Континенти, на яких ми живемо (рос. Континенты, на которых мы живем) — книжкова серія перекладів науково-популярних праць провідних біогеографів світу, що описують природу і живий світ континентів (частин світу) Землі, які були уперше видані однойменною серією (англ. The Continents we live on) американським видавництвом Рендом-Гауз (англ. Random House) у другій половині 1960-х років. У перекладі на російську 6 томів цієї серії були видані радянським видавництвом «Прогресс» (Москва) впродовж 1976-1982 років. Багато ілюстровані кольоровими і чорно-білими світлинами книги видавались на крейдованому папері в єдиному великому форматі 205×260 мм (оригінальний розмір 301x381 мм), у коленкорвій палітурці чорного кольору з ламінованою кольоровою суперобкладинкою. Вага окремого тому 1200—1300 г. Тираж кожного тому 50 тис. примірників. Видання розраховане як на спеціалістів біологів, так і на широке коло читачів. Загальна редакція і післямова до кожного тому від відомого радянського зоолога Баннікова А. Г.

Видання[ред. | ред. код]

  • (рос.) Дорст Ж. Южная и Центральная Америка. — М. : Прогресс, 1977. — 318 с. — (Континенты, на которых мы живем) — 50000 прим. — книга присвячена природі Південної та Центральної Америки. Автор, відомий зоолог, професор біології, достеменно вивчив природу регіону від тропічних островів Вест-Індії до субарктичних островів Вогняної Землі. Інформація викладена цілісно, систематично з науковою достовірністю[1]. Переклад з англійської на російську здійснено М. А. Богуславською та О. І. Фельдманом. Dorst, Jean. South America & Central America : a natural history. — N. Y. : Random House, 1967. — 298 с. — (The Continents we live on)
  • (рос.) Карри-Линдал К. Европа. — М. : Прогресс, 1981. — 334 с. — (Континенты, на которых мы живем) — 50000 прим. — книга присвячена західній частині материка Євразія — Європі. Написана відомим шведським зоологом, що багато років працював експертом ЮНЕП. Автор у своїй праці розгортає широку панораму первозданних природних ландшафтів Європи, лісів, степів, річок, озер, а також клімату, рослинності і тваринного світу. Показана роль людини в перетворенні образу природи, те як антропогенні фактори привели до корінної зміни природних ландшафтів Європи[1]. Переклад з англійської на російську здійснено Т. І. Кондратьєвою та Г. М. Смахтіною. Curry-Lindahl, Kai. Europe : a natural history. — N. Y. : Random House, 1964. — 300 с. — (The Continents we live on)

Примітки[ред. | ред. код]

  1. а б в г д е Рецензии на книгу «Континенты, на которых мы живем (комплект из 6 книг)» : [рос.]. — Дата звернення: 19 грудня 2017 року.

Посилання[ред. | ред. код]